Annons

Annons

Experiment med naturmedicin

Som jag kanske har nämnt, så har jag blivit obotligt sjuk i Cushings sjukdom. Det är väldigt synd om mig! Egentligen ska jag äta dyr medicin varje dag, men nu har min husse kommit på att naturmedicin är lika bra, om inte bättre. Säkert är den billigare också.

En slickning om munnen i välbehag. Jag har just intaget en snutt naturmedicin, som hjälp mot min sjukdom. Den medicinen är en välsignelse vill jag lova.

Varje morgon innan min frukost serveras, så står min husse och fibblar med en helt naturlig korvabit. Den korven växer på kylhyllor i vissa affärer i södra Frankrike, så det gäller att plocka dem när man ser dem.

Annons

För att tillverka min naturmedicin, så krävs det också ett sugrör. Det klipper min husse till, så att det blir snett. Sugrören finns att skaffa på ett svenskt möbelvaruhus, som ligger i trakten. Med hjälp av det tillklippta sugröret, så tillverkar sedan min husse en tunnel i den naturliga korvabiten. Gör man en tunnel, så måste den tätas. Dock ej men Roca-Gil, som man använde när man förgiftade kor och fiskar vid Hallandsåsen, utan min husse stoppar in en ätbar tätningskapsel av annat slag som heter Vetoryl. Man får också ett smakprov av medicinen, så att man kan förtesta.

Sedan är det min tur att få den smakliga naturmedicinen. I en tugga sväljer jag den alldeles för ynkliga korvasnutten. Trots att jag medicineras alldeles för snålt, så har jag blivit lite bättre tycker jag.

Snart ska jag till veterinären igen för provtagning, så ska vi se om inte naturlig korv är bättre än piller.

Hej så länge

Vaira

För att tillverka min naturmedicin, så börjar med en del av en naturlig korv. Korven växer i kyldiskar i vissa affärer, slaktaren till exempel, och bör plockas där.

På ett svenskt möbelvaruhus i Toulouse finns det sugrör att köpa. Det kan man göra, för att sedan klippa sönder dem. Det blir billigare så.

Se där! Nu har min husse gjort en tunnel i naturmedicinen. Samtidigt som man får en tunnel, så får man ett smakprov. Det är på samma sätt som man gör med ost, har jag hört.

För att täta tunneln använder man små ätbara kapslar. Man pluggar helt enkelt igen hålet. Sedan är naturmedicinen klar att ätas upp av till exempel en Vaira, som ivrigt står och väntar.

Titta så fint jag kan promenera på stan. Det är nog experimentet med naturmedicinen som har gjort susen, tror jag! Vi får se vad veterinären säger om min hälsa.

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar