Annons

Annons

Experimentet som gick helt fel

Om du kom ihåg, så beslöt Jeanne, Bettan och jag att det skulle börja sommartid igår tidigt på morgonen. Mitt i natten nästan faktiskt. Då skulle det alltså ha varit sommar idag, hade vi planerat. Men hur har det gått?

Sommar? Jo, pyttsan du. I bästa fall skulle jag vilja kalla dagens väder för ruggigt höstväder. Tydligen gick Jeanne, Bettans och mitt experiment alldeles fel. Växterna i den Aurignacgröna krukan är långt från sommarblommor. Det är otroligt, men tydligen kan det hända ibland att jag kan misslyckas.

Idag på morgonen sken solen och det var lite över 18 grader varmt ute. Fåglarna kvittrade där det satt i det täta, gröna lövverket i träden i min park. Mina avlägsna bergstoppar badade i den uppgående solen och vi kunde gå ut och värma oss i solens strålar på Rue Saint-Michel, min gata. Vi skulle sedan ha gått Plommonstigen och tagit oss ett plommon eller fler som färdkost.

Annons

Det var så det skulle ha varit. Nu går ju inte allt som man tänkt sig. Istället för värme och sol, så är det kallt och regn. Det hade faktiskt kunnat varit många minusgrader här, om termometern hade stått på -4. Nu gjorde inte termometern det, utan den hade hejdat sig vid +7, men ändå. Blåser gör det och regnar gör det, så det känns kallt.

Jag tog med mig min husse på en morgonsväng på Plommonstigen. Inga plommon där inte, fastän det skulle vara sommar idag. Lite blommor här och där är allt.

Nej, på det hela tagit så måste jag erkänna att experimentet med sommartid har slagit alldeles fel. Jag vet inte vad jag ska införa för att det ska bli varmt. Kanske jag skulle experimentera med en ny grej jag uppfunnit, som jag ska kalla Global warming?

Hej så länge

Vaira

I det täta lövverket sitter det fåglar och sjunger och förgyller tillvaron för alla som är ute och går i min park. Icke. Inga löva. Inga fåglar. Ingen sång. Bara regn på kala träd.

I brist på skyddande lövverk, så får den stackars fågeln sitta och värma sig på en skorsten. Någon sång blir det dock inte i det ruggiga vädret. Den har inte heller mina upptäckta berg att titta på. De är helt borta idag.

Du ser själv hur det är. Inga löv, inga valnötter. Vad ska man ha sommartid till, när man inte kan plocka nötter?

Högra grässlänten på Plommonstigen ska vara full med plommon som man kan äta. Det är därför den heter Plommonstigen. Men hur är det idag? Ett enda träd blommar, men inte ett spår av något plommon. Jag får gå hungrig, ända tills jag kommer hem till min frukost. Den var i alla fall god.

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar