Annons

Annons

Februari har lockat fram våren

På spaning efter vårtecken. Ser du att jag inte går på asfalten? Det är bara för att min resurshusse ska ha några klor att klippa. Jag är så snäll.

På spaning efter vårtecken. Ser du att jag inte går på asfalten? Det är bara för att min resurshusse ska ha några klor att klippa. Jag är så snäll.

Normalt sett är februari den kallaste månaden i Sverige i tävling med januari. I år vinner dock ingen den titeln. Det har ju inte precis varit särskilt kallt. Det är därför det är vår nu. Det har jag bestämt. Jag har medhåll av SMHI i denna fråga.

Annons

När jag tog min eftermiddagspromenad igår och morgonpromenad idag, så passade jag på att leta säkra vårtecken. Jag hittade flera. Fattas bara annat, med tanke på hur duktig jag är.

Fastän inte solen sken igår, så kunde jag konstatera att några myror hade öppnat upp stacken, för att kunna ta en sväng utomhus. Genast rapporterade till de andra myrorna, med drottningen i spetsen, hur läget var utomhus. Det var väl sådär, om man är myra.

En flock vildgäss hade tydligen bestämt sig för att vänta lite med färden till sommarstället. Istället för att flyga mot norr, hade de kursen rakt mot söder. Eller hade de blivit kvar hela vintern, så att det var en försenad flyttning.

Hemma hos mig blommar min Agnes snödroppar för fullt, precis som jag tidigare har kunnat rapportera om. Jag har dock inte sett några andra blommor i trädgården.

Somliga har dock inte ens fattat att hösten är slut. Ett blad hängde krampaktigt fast i ett litet träd som växer vid min hemliga stig, trots att det är nya knoppar på gång. Jag vet inte om bladet hoppas att det ska bli grönt igen. Vem vet vilka tankar som rusar runt i ett blad?

Skogen verkar dock ta sig bra i år. kunde jag konstatera. Flera stubbar hade redan brutit igenom markytan, så till sommaren blir de nog till vackra trän. Kanske en tall, eller varför inte en palm. Det skulle vara trevligt att ha i min skog, även om jag kommer att överge den.

Bara rent upplysningsvis kan jag meddela att det idag är +17C i Aurignac, min nya stad, där mitt palats ligger.

Hej så länge

Vaira

Några myror hade tagit sig ut ur stacken, så att de kunde kontrollera om verkligen våren hade kommit. Det talade om för mig, att de vill noga ha det lite varmare, innan de kan börja arbeta för fullt. Lika bra det, för myror klias.

Några myror hade tagit sig ut ur stacken, så att de kunde kontrollera om verkligen våren hade kommit. Det talade om för mig, att de vill noga ha det lite varmare, innan de kan börja arbeta för fullt. Lika bra det, för myror klias. Om du anstränger dig lite, så kan du också se myrorna.

Med kursen rakt mot söder flög dessa vildgäss förbi mig. Är det ett varnande exempel på att man inte ska berusa sig, innan man flyger? Eller också kanske de bara var allmänt förvirrade. Normalt sett flyger de åt andra hållet så här års.

Med kursen rakt mot söder flög dessa vildgäss förbi mig. Är det ett varnande exempel på att man inte ska berusa sig, innan man flyger? Eller också kanske de bara var allmänt förvirrade. Normalt sett flyger de åt andra hållet så här års.

Visst har väl min Agnes fina snödroppar? Min husse funderar på om han skulle ta med några lökar till Aurignac. Vi har ju inget astrakanträd att ta kärnor från.

Visst har väl min Agnes fina snödroppar? Min husse funderar på om han skulle ta med några lökar till Aurignac. Vi har ju inget astrakanträd att ta kärnor från.

Envis som en västgötaspets tycks det här lövet vara. Löv ska trilla ner på höstarna. De ska inte övervintra i träden. Lite löjligt tycker jag, men utsikten är ju bättre där det sitter, än om det hade legat på marken.

Envis som en västgötaspets tycks det här lövet vara. Löv ska trilla ner på höstarna. De ska inte övervintra i träden. Lite löjligt tycker jag, men utsikten är ju bättre där det sitter, än om det hade legat på marken.

Skogen ser ut att ta sig fint. Redan hade flera stubbar kämpat sig upp ur marken. Den här kommer nog bli ett ståtligt träd i sommar.

Skogen ser ut att ta sig fint. Redan hade flera stubbar kämpat sig upp ur marken. Den här kommer nog bli ett ståtligt träd i sommar.

Inget vårreportage utan en söt vårflicka. Ser du vem den vackra, för att inte säga undersköna, västgötaspetsflickan är? Det är ju jag! Finare än någonsin, om än lite mager.

Inget vårreportage utan en söt vårflicka. Ser du vem den vackra, för att inte säga undersköna, västgötaspetsflickan är? Det är ju jag! Finare än någonsin, om än lite mager.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar