Annons

Annons

Fel promenadväder vann

Det var inte bara fel låt som vann på tv igår, det är fel väder som vann i Aurignac idag. Jag hade tänkt mig något soligt och klart, ett väder med en skarp vinnarprofil. Så blev det nu inte. Det var istället dimmigt som en novemberdag i Lützen. Hur gick det då med det av mig storslaget regisserade bildreportaget? Det gick inte alls. Jag såg ju inget. Det blev inga bilder.

När jag steg ut genom presidentpalatsets port och skådade Rue Saint-Michel åt torget till, så förstod jag direkt att det var dimmigt. Solreportaget får jag tydligen vänta med.

Att fotografera till sin blogg är alltid ett vågspel. För det första har min fotograf passerat bäst före datum för länge sedan. Om det ens fanns något bäst datum på honom.

Sedan hänger det ju på om humlor vill bli fotograferade, eller om vädret är nådigt. Ska jag till exempel göra reportaget Utsikter en solig vårdag i Aurignac, så är det ju väldigt bra om jag är i Aurignac och om solen skiner och att det inte är dimma. Är det så dimmigt som det var idag, så finns det ju inga utsikter. Hela livet är utsiktslöst kan man säga, även om jag befinner mig på rätt ställe. Rätt plats men fel förutsättningar, gör att allt faller platt till marken.

Annons

Bara för att du ska se varför jag inte har något idag, så skickar jag med lite dimmiga bilder.

För att bevisa att det fladdrar omkring fjärilar här, så skickar jag med en misslyckad bild på en stenfjäril eller lavfjäril eller nåt. Den satt och solade sig på en sten igår en bit från fiskdammarna, så husse fick använda den digitala zoomen för att komma nära. Man kan ju säga att det blev oskarpt på ett konstnärligt sätt. Huvudsaken är att du blir lite avundsjuk. Dessutom ska det bli +18 grader idag och sol.

Hej så länge

Vaira

Om jag tittade ner i gränden, där jag ska se mina berg Pyrenéerna i fjärran, så fick jag precis för mig att det var för mycket dimma för att beskåda några snöklädda bergstoppar. Jag såg ju knappt ett kvarter bort.

Ser du mig när jag promenerar Plommonstigen fram i dimman? Titta riktigt noga, så kan du se mig. Men ser du Gustav II Adolf där han sitter på sin häst nere vid vägkorset? Gör du det, så ser du bättre än vad jag gör.

I normala fall hade du sett den uppstigande solens första strålar belysa kyrkan och slottet. Men vad ser du av de monumentala byggnadsverken idag? Inget! Så kan det vara en tidig och dimmig morgon i södra Frankrike.

Det ska bli sol idag och då torkar plommonblommorna. Hoppas jag. Då kommer det humlor och bin och senare i sommar kan vi palla plommon här. Ser du mig? Jag går och nosar på marken. Den feta vita labradoren gick här i går kväll, kan jag upplysa om.

Päronträdet är stort och päronen var vackra, men de mognade aldrig. Hur jag vet det? Jag kanske provade lite fallfrukt eller så.

Det här är det enda valnötsträdet på Plommonstigen. De nötterna är goda och jag har lärt mig att knäcka nötter. Det är lätt som en plätt! Och gott!!!

En synnerligen modig västgötaspets på Plommonstigen. Inte är denna stiliga och tillika söta spets rädd att springa vilse i dimman. Tvärtom så är det jag som får hålla ordning på min fotograf, min husse, så inte han förvillar sig.

Den här fjärilen fotograferade vi igår, när den satt på stenen och smaskade på de gamla lavarna. De blå blommorna verkade inte locka den stiliga insekten. Den är inte konstnärligt (=suddigt) med vett och vilja. Det är kameran som tyckte att det skulle vara så.

(59)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar