Annons

Annons

Femtio kubikmeter är skräp

Idag har jag haft besök från en flyttfirma. Det var en vänlig tant, som gick och tittade och grejade med en iPad. Om hon tittade på ett bord, så grejade hon lite med sin leksak. Om hon såg en lampa, så grejade hon lite igen. Jag följde med hela tiden och kontrollerade, så att allt gick rätt till.

Jaha. Lade man ihop allt onödigt skräp, som min husse tänker frakta till Aurignac, så blir det 50 kbm. Hade det varit korv och ben, så hade jag väl inte sagt något, men nu …

Vi började med mellanvåningen. Där fanns det soffor och bord och lampor och stolar. Vid närmare eftertanke fanns det skåp också.

– Är det allt som ska med här, undrade tanten.

– Min tre gömda ben också, tänkte jag.

Annons

Jag ville naturligtvis inte avslöja var jag har gömt mina ben (=ett i den blå soffan, ett i den röda fåtöljen och ett i gula fåtöljen i hallen). Eftersom benen är väldigt åtråvärda, så håller jag tyst om det.

Samma procedur upprepade sig på övervåningen. Där fanns det skåp, byråer och lampor. Dessutom har jag två fina gömda tuggben (i sängen bakom kudden och ett under skrivbordet). De måste också med.

Längst ner i undervåningen var det fyra bokhyllor och lite böcker och min tv-soffa. (I den senare döljs det inte mindre än fyra gömda ben, varav ett är ett moget märgben.)

Så tog vi en promenad till den lilla stugan, där det inte fanns något av intresse. Inga gömda ben där alltså.

Tanten tittade på sin padda, som man säger så käckt, och kunde konstatera att det blir 50 kubikmeter som ska flyttas ner till Aurignac.

Med tanke på att jag bara har nio tuggben och två matskålar som ska med, så kan jag konstatera att så gott som allt annat är onödigt skräp.

Egentligen hade det räckt med en kasse i bilen. Plus mina sängar och min mat förstås.

Hej så länge

Vaira

Jag fick ständigt påminna om mina ben och matskålar. I lilla stugan, där vi befinner oss på denna bild, fanns det inget av värde alls. Där har jag aldrig gömt något ben.

En tavla, en lampa, ett par kartonger. Allt bokfördes och lades ihop och omvandlades inne i paddan till vanliga kubikmetrar. Till och med pinnstolen skrevs upp. Men hur var det med mina ben?

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar