Annons

Annons

Fest för alla utom för Vaira

Närmare än så här kom jag inte den goda maten. Varför var jag bjuden, när jag inte fick en egen tallrik. Det fick alla andra, till och med min husse.

Närmare än så här kom jag inte den goda maten. Varför var jag bjuden, när jag inte fick en egen tallrik. Det fick alla andra, till och med min husse.

Jag var på fest igår kväll. Det var min resursfamilj i vardande som ville bjuda mig. Jag tog med mig min husse också, eftersom jag inte ville lämna honom ensam hemma. Man vet aldrig vad han hittar på. Åke och Bitte var där också, eftersom de verkligen ville träffa mig.

Annons

Först bjöds det på lite småplock och bubbeldricka. Bubbeldricka tycker jag inte om, men småplocket såg gott ut. Som hundgodis ungefär, men det luktade annorlunda. Väl värt att pröva, tänkte jag. Övriga i sällskapet tyckte dock inte att jag skulle pröva något. Besviken, är ordet.

Sedan satte sig alla till bords. Lite ost stod på menyn för alla. Dock inte för Vaira, som blev utan.

Kvällens huvudrätt var fisksoppa. Nja, den doftade sådär. Jag höll dock troget vakt under bordet om utifall att något skulle trilla ner. Det gjorde det inte.

Jag fick faktiskt fördiska en tallrik. Soppan var inte god, så jag lämnade fördisken till någon av de övriga.

Nu förbarmade sig min resursmatte i vardande över mig, Jag fick tre räkor. Det var allt. En hel fest och bara tre räkor!

När så efterrätten, en säkert delikat chokladtårta med vispgrädde, kom in, hade jag givit upp. Jag gick och lade mig i soffan.

Betyg på kvällen:

  1. Trevligt sällskap, måste jag säga.
  2. Väldigt snålt med fördisk.
  3. Tre räkor är för lite för en västgötaspets.
  4. Väldigt positivt att inte min resurshusse i vardande slet fram klotången.

Trött och hungrig åkte jag så hem. Jag har sovit hela natten. Idag väckte min husse mig. Det tar på krafterna att bevaka en hel bjudning.

Trots allt kan jag nog, med vissa reservationer, godkänna min resursfamilj i vardande som min resursfamilj.

Hej så länge

Vaira

Fotnot: Min resursfamilj i vardande är den familj jag kommer att ta hand om när min husse får permission utan bevakning.

Mesta tiden låg jag under bordet, men jag sov inte. Jag var på helspänn. Skulle någon tappa något? Skulle någon nämna fördisk? Det går ju sällan som man tror, så det hände inte.

Mesta tiden låg jag under bordet, men jag sov inte. Jag var på helspänn. Skulle någon tappa något? Skulle någon nämna fördisk? Det går ju sällan som man tror, så det hände inte.

Här hade det verkligen varit passande att min husse hade sagt: ”Jag måste tänka på kalorierna, så jag äter bara grönsakerna. Resten kan Vaira ta.” Men det hände förstås inte. Min husse vräkte i sig allt. Inte ens försdisk blev det till stackars Vaira (=mig).

Här hade det verkligen varit passande att min husse hade sagt: ”Jag måste tänka på kalorierna, så jag äter bara grönsakerna. Resten kan Vaira ta.” Men det hände förstås inte. Min husse vräkte i sig allt. Inte ens försdisk blev det till stackars Vaira (=mig).

Jag stod beredd hela tiden att ta mig an den ansvarsfulla uppgiften att ta hand om fördisken. Tror du att min resurshusse i vardande tog emot min självuppoffrande hjälp? Nej, det gjorde han inte. Han brukar klippa mina klor också, men det gjorde han dessbättre inte igår.

Jag stod beredd hela tiden att ta mig an den ansvarsfulla och betungande uppgiften att ta hand om fördisken. Tror du att min resurshusse i vardande tog emot min självuppoffrande hjälp? Nej, det gjorde han inte. Han brukar klippa mina klor också, men det gjorde han dessbättre inte igår.

En av gästerna (=jag Vaira), som vill vara anonym, tröttnade på att ständigt bli förbigången, så hen (=hon) gick och lade sig i soffan och höll utkik därifrån. Hoppet är det sista som överger en västgötaspets.

En av gästerna (=jag Vaira), som vill vara anonym, tröttnade på att ständigt bli förbigången, så hen (=hon) gick och lade sig i soffan och höll utkik därifrån. Hoppet är det sista som överger en västgötaspets.

(56)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar