Annons

Annons

Festen som bara fortsätter

Efter gårdagens högtidliga nedläggning av kransar vid minnesmärket över de stupade, så fortsatte festen på torget. Det var ett spanskt band som spelade spansk musik. Spanien syns ju härifrån. Sedan fortsatte festen långt in på natten. Festen är inte slut än!

Vid fyratiden var det många som satt på torget. Mest åt de medhavda matsäckar, men dricka av olika sorter fanns det att köpa för den som ville. Min husse köpte ett glas med skummande äppeldricka (tror jag).

En liten missräkning var det igår, eftersom det inte serverades någon mat på nattkröken. Fast det hade ju jag i och för sig klarat av mitt på dagen med ett smakprov av tappas.

På eftermiddagen hade de nog också haft en vattenrutschkana på torget. Vi missade det, bara för att min husse höll på att flytta in i mitt arbetsrum, som nu är klart. Fast vi tog oss en tur till torget. Där satt mycket folk och åt medhavda matsäckar och lyssnade på spansk musik.

Annons

När vi sedan tog oss en kvällstur vid 10-tiden, så var det ännu mera folk. Nu började det strömma till ungdomar också, för klockan 11 skulle ett nytt band börja. Då skulle det minsann bli dansa av på mitt torg. För min och min husses del blev det inget dansande av alls. Vi låg nämligen hemma i min säng i min paradsovkammare. Trots att paradsovkammaren vetter mot baksidan, så kunde vi höra musiken från torget. Och nöjesfältet. Samtidigt.

Fast dagen hade varit intensiv, så vi somnade ändå. Festligheterna fortsätter idag. Jag tror att det är finalen på spela järnkula nere vid museet. Vi får se vad det blir.

Hej så länge

Vaira

Matvagnen, som nog hörde till nöjesfältet, kunde glädja sig åt lysande affärer i går kväll. Det serverades ju ingen mat vid torget, så då fick skräpmat duga. Torget ligger rakt uppför backen, bara en bit bort. Det är för övrigt min gata Rue Saint-Michel du ser. Mitt palats ligger 52 meter bakom kameran.

Det var inte mycket för mig på torget i går kväll. Ingen mat serverades och musiken lät för mycket. Fast jag var där, så jag har sett det. Det är därför jag kan rapportera till dig.

När vi gick från torget strax före 11, så började det strömma till folk till mitt torg. Det kom fler dit än som gick därifrån, för snart skulle dagens huvudband börja spela och dansen börja. Det missade vi. Vi låg hemma i den tillfälliga paradsängen i paradsängkammaren, nämligen.

Idag på morgonen vid sjutiden, var det inte så trivsamt på torget. Alla bord och stolar var redan borta och nu höll man på att samla ihop plastmuggar. Det fanns många plastmuggar att samla ihop. Ingen orkester fanns där heller och snart är nog scenen borta. Så kan det vara här i Aurignac. I fjärran ser du mina berg jag har upptäckt. De som jag döpte till Pyrenéerna.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar