Annons

Annons

Fina fynd av flinka flickor

Min Sabrina arbetar i köpa-upp-landområden-och-sedan-exploatera-branschen. Då kan det hända att det står ett ödehus på ett köpt landområde. Huset kan ha stått där öde i 10-tals år. Där kan man fynda.

Bänken, som tillfälligt tjänstgör som ta-på-skorna-bänk för pensionärer (=min husse), har precis lagom hopphöjd. Lätt att hoppa upp på. Lätt att hoppa ner från. En ypperlig bänk, skulle jag vilja säga. Fyra pensionärer och en västgötaspets får samtidigt plats på bänken.

För att kunna fynda i ödehus, så behöver man för det första själv äga det, eller ha tillstånd av ägaren att fynda. Sedan behöver man ha tillgång till lastbara bilar, som man kan frakta fynden i. Naturligtvis bör man också ha en vind, på ungefär 110 kvadratmeter, som ska ligga på behagligt avstånd från det öde huset.

Annons

Min Sabrina hade tillgång till fyndhuset. Min Agnes har tillgång till min husse. Min husse har tillgång till en präktigt stor lastbar bil och en duktigt stor vind, på just 110 kvm.

Igår var min Agnes och min Sabrina iväg och fyndade. De var väldigt glada och upprymda när de kom hit. Det var ju inte utan anledning, vilket du kan se på fyndlistan.

FYNDLISTA i gammalt ödehus som ska rivas

  1.  En tjusig bänk av ek, som kan användas vid min entré, eller vid något bröllop.
  2.  En tjusig spegel av guld, som passar bra till öppna spisen i Evan och Emilys rum.
  3.  Ett tjusigt litet nattduksbord, som kan göras i ordning och säljas.
  4.  Ett tjusigt skrivbord, som kan göras i ordning och säljas.
  5.  Ett tjusigt sminkbord (eller vad det är) med spegel, som kan göras i ordning och behållas.

Det var ganska bra med fynd de gjorde. Spegeln ska min husse och jag göra i ordning ganska direkt. Den behöver repareras lite, men först dammsugas mycket.

Tyvärr hann inte flickorna traska ner med mig till veckans begivenhet nere vid museets parkeringsplats igår. Som du förstår så blev det ingen korv till mig, men vi ska se om jag inte kan få med min husse idag istället.

Hej så länge

Vaira

Spegeln i äkta guld, går inte av för hackor. Just för tillfället är det ett verkligen vackert spegelmotiv i den. Värre blir det nog med spegelbilden, när den kommer upp på en av mina paradeldstäder i ett av mina paradgästrum.

På vinden, lite chickt utspridda, ser du från vänster: flyttkartonger med julsaker, fyndat skrivbord som ska göras i ordning, fyndat bord med spegel som ska göras i ordning och ett fyndat nattygsbord som ska göras i ordning.

(77)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar