Annons

Annons

Fjäril, bi, humla och blomma

Min husse inspirerades av det vackra vädret. Solen sken och termometern lockade med 17 grader. Dessutom hittar han sina objektiv numera. Igår hittade han sitt mycket gamla ta saker väldigt nära objektiv. Vi begav oss ut i skogen på jakt efter fjärilar, bin, humlor som satt och gottade sig i blommor.

Men titta här! Är det inte ett bi, som inte hann iväg när min husse kom smygande med sin kamera? Jo, det är precis vad det är. Ungefär så här skulle alla bilder se ut hade jag tänkt mig. Blommorna skulle variera och ibland skulle det vara en humla och ibland en fjäril. Så blev det inte.

Jo visst, bin och humlor var det inte precis ont om längst med min stig i skogen. En och annan stilig fjäril uppsökte också någon av de talrika blommorna, som lyste up vår promenad.

En annan sak som lyste på oss var solen. Värmen från de varma solstrålarna hade fått de små insekterna att bli väldigt pigga. Dessutom hade de uppenbarligen blivit skygga också, för de ville absolut inte vara med på bild. De var värre än Greta Garbo på sin tid.

Annons

Dagens rubrik blir alltså helt fel. Istället bör den vara Blommor, som det nyss satt ett bi, en humla eller en fjäril på. Blommorna stannade kvar, men de små bevingade krypen tog till flykten så fort objektivet och min husse närmade sig. Två kryp fick min husse i alla fall med. Något slags bi kanske? Fjärilarna, som var mycket stiliga, och de stora feta humlorna hann ge sig av, innan min fotograf kom i skottläge med sitt manuella objektiv. Så dramatisk kan alltså en jakt i skogarna runt Aurignac vara i början av mars.

Nu börjar flyttfåglarna komma och omgivningarna har redan fyllts av tjusig fågelsång. Detta kommer nog få min husse att plocka fram sitt alldeles för dyra teleobjektiv, för att kunna föreviga de vackra fåglarna som underhåller oss med sin sång. Du har alltså att se fram emot ett blogginlägg, där du kan se massor med bilder föreställande olika grenar i skogen, som det nyss satt en fågel på.

Hej så länge

Vaira

En vacker humla med benen stinna av frömjöl satt på den här blomman för bara en sekund sedan. Nu är det bara blomman kvar. Jag undrar vad det ska bli av den? Körsbär? Plommon? Det får vi se om ett par månader.

Är det kanske samma bi som på första bilden som vill bli fotograferad igen? Inte vet jag, men det var meningen att en av de talrika humlorna skulle fotograferas. Bi har jag ju ett redan.

Trots att den blå blomman är ganska liten, hade den lockat till sig en underbart vacker fjäril. Den hade massor med olika färger. Husse tyckte att den såg ut som en nässelfjäril, men att han skulle ha rätt är inte så troligt. Dessutom flög fjärilen när vi var ganska långt från blomman.

På den här blomman satt det en gul fjäril och lyste i solen. Citronfjäril, sade min husse, fastän det inte finns några citroner här. Fin var den i alla fall. Det hade varit roligt om den hade velat vara med på bild, men den hann ge sig av, innan min husse hade ställt in skärpan.

Vi hittade en blomma som tydligen hade varit ut och festat. Trots det tilltufsade yttre, så satt det en stor, stilig fjäril på den. Det var svårt att se vad det var för fjäril, för den flög när vi inte alls var så nära. Vi var faktiskt flera meter ifrån. Fjärilen var ovanligt blyg, måste jag säga.

En skönhet som satt och solade i blomsterhavet hittade dock min husse. Ser du vem skönheten är? Det är ju jag Vaira, som passar på att njuta i den varma solen.

(81)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar