Annons

Annons

Flickorna ordnar åt gubben

Vi måste göra något åt gubben, sade nog flickorna till varandra en dag. Han kan ju inte fortsätta att gå omkring och se ut som den lurs han är, med sina gamla slitna kläder, som han har haft hela sommaren. Vi fixar en Walk in closet, så gubben kan packa upp alla sina kläder, som ligger i flyttkartongerna. Då får han ju lite att byta om med.

Här skruvas det så det står härliga till. Min Sabrina vill fråga mig en sak, men jag har ju intaget posen för fotografering, så hon får vänta lite till. Min Agnes kämpar med en kartong, så hon har inte tid att posera.

Flickorna i den här berättelsen är min Agnes och min Sabrina. Gubben är, som du säkert förstår, min husse. Igår gjorde flickorna slag i saken och åkte till den där möbelaffären i Toulouse, som inte har kokt potatis till köttbullar, gräddsås och lingon.

Annons

Fast grejer till en walk in closet till en gubbe, det hade de. Flickorna shoppade så det stod härliga till. Den ena byggsatsen efter den andra. Eftersom de själva transporterade allt till mitt palats i Aurignac, så kom byggsatserna dit när de skulle. Vi började förstås med att göra mat, för klockan hade redan blivit över tolv. Först innan maten röjdes dock fd mörka rummet på alla flyttkartonger, så att det blev helt tomt.

Efter att lunchen (spagetti med tomatsås) hade intagits (det var ganska rikligt med fördisk), så satte flickorna igång och bygga ihop byggsatserna de hade köpt för min husses pengar. Den ena hyllan efter den andra fyllde snart det fd mörka rummet.

– Nästa helg ska allt vara hitflyttat, sade flickorna till gubben när de hade skruvat färdigt.

Bara för att visa hur han ska göra, så tömde de raskt alla flyttkartongsgarderober som har prytt det ena rummet efter det andra sedan 1 juni. De behängde de nyinköpta numera monterade byggsatserna, med min husses fd nerpackade klädesplagg.

Nu ska gubben (=min husse) bara packa upp alla smågrejer som kalsonger och t-shirtar och så. Även sängkläder och handdukar ska förvaras i den nyskapade garderoben.

Som vanligt dirigerade jag arbetet, om du undrar över hur det kunde gå så fort och bli så fint.

Fem och en halv timme efter de hade kommit, tog flickorna en kopp kaffe och så åkte de  hem till sina katter, som väntade på sin middag i Toulouse Gubben stod kvar och tittade efter mina duktiga flickor när de åkte iväg med en ny arbetsuppgift till nästa helg. Jag ska se till att det blir gjort.

Hej så länge

Vaira

Jag påpekar för min Agnes vikten av att dra åt skruvarna ordentligt. Jag har satt min Sabrina på att hålla i, för att det ska gå fortare att montera. Snart är det min Sabrinas tur att skruva.

Grejerna som fanns inne i fd mörka rummet, flyttades till mitt paradgästrum. Snart ska kartongerna vara tomma och var sak ska hamna på sin plats. Mycket av sin plats, är tillbaka in i fd mörka rummet. De tomma kartongerna åker upp på vinden. Ser det ut så här, så är det ju knappast ett paradgästrum.

Så kan det se ut numera i fd mörka rummet efter att min Sabrina och min Agnes har arbetat under sakkunnig ledning en hel lördag. Trähyllan med grejer i, ska flyttas upp till vinden. Fast nu finns det plats, så att gubben (=min husse) kan packa upp sina kläder.

Stolta och trötta heminredare efter väl utfört värv. Från vänster ser vi en nöjd min Sabrina. Jämte henne står det en min Agnes, som ser ledsen ut. Det beror nog på att de är färdiga och min Agnes ska snart lämna mig och åka till Toulouse.Vem vill byta ut en Vaira, mot ett par katter?

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar