Annons

Annons

Forsfärd med livet som insats

Igår tog min husse och jag lite ledigt från IKEA-tjafset. Istället begav vi oss ut på en extrafarlig forsfärd. Vi genomförde den utan vare sig gummibår eller något annat flytetyg. Dessutom, för att göra det hela ännu farligare, var det en förhistorisk flod vi färdades i.

Rätt som det var, när jag kämpade i det strömmande vattnet, så hörde jag något från skogen. Eftersom det är en förhistorisk skog, så kan det mycket väl vara en grottbjörn, eller en sabeltandad tiget. Mammutarna knakar mycket mer, fast man måste alltid vara på vakt.

Det hela började när vi flyttade kartongerna från min Agnes och min Sabrinas sovalkov, så passade vi även på att se vad som fanns i dem. Då kan man nämligen sortera lådorna, så man vet vilket rum de ska till så småningom. När man gör sådant, så fyndar man. Min husse fyndade sina älskade kameror, bland annat den alldeles för dyra presentkameran han fick av min familj i Seattle.

Annons

Då kameran är orange, så kan man ha den under vattnet och ta undervattenfoton. Det var därför vi begav oss ut på en äventyrlig forsfärd igår. Eftersom vi är så fruktansvärt modiga, så gick vi i forsen. Vi färdades utan båtar alltså. Ibland räckte det strömmande vattnet ända upp till min mage. Då kan du tänka själv hur djupt det var. Dessutom är ju det starkt strömmande vattnet i forsarna inte att leka med. När man kämpar sig fram i dem, så skummar vattnet omkring benen och vill bara slita med dig mot en säker död i djupet. På sina ställen är säkert floden 52 cm djup!

En säker död möter man också om ett av de förhistoriska rovdjuren som bor i floden skulle dyka upp ur vattnet och slå sina stora käkar om dig. På sina ställen är det en skyddsmur runt forsen, så att de som går på stigen jämte forsen ska skyddas från obehagliga attacker av fordmonstren. Där känns det tryggt.

Husse fick blöta ner sin orangea kamera och jag fick visa mig modig, så vi kunde vara ganska nöjda båda två med vår promenad. När jag kom hem, så fick jag min middag, så det var en lyckad tur igår, som vi mot alla odds kom hem helskinnade ifrån.

I morgon är det ännu mera spännande. Då ska det kanske komma montörer från IKEA, skandalföretaget som har svårt att leverera kök och som inte har kokpotatis till sina köttbullar.

Hej så länge

Vaira

Som tur är har de förhistoriska invånarna i Aurignac byggt skyddsvallar på ömse sidor om forsen. Just här är du skyddad från flodmonstren, som gärna vill ha dig som lunch, om du går på stigen till vänster.

Du ser själv hur jag får kämpa mig fram i forsen. Det här är väldigt långt från en walk in the park. Forsfärder av det här slaget, är ingen jag kan rekommendera, om du inte är en erfaren forsvandrare.

Modigt står jag på en hög klippa med den dånande forsen långt under mig. Vad döljer sig i det mörka där under ytan? Bara för att min husses orangea kamera inte såg något, betyder inte det att du kan känna dig säker.

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar