Annons

Annons

Frågor inför ett viktigt vägval

Vilken utväg ska jag ta? Vägen till Aurignac, eller min hemliga stig, som leder tillbaka hit. Tankarna rusar i mitt huvud. Var är det bäst att regera ifrån?

Vilken utväg ska jag ta? Vägen till Aurignac, eller min hemliga stig, som leder tillbaka hit. Tankarna rusar i mitt huvud. Var är det bäst att regera ifrån?

Hur ska jag göra? Aurignac som ny residentstad eller behålla Tranås som högsta regeringsort. Det är många tankar som snurrar nu. Det finns några bilder från Aurignac, som jag kan visa dig idag, så kan du ju själv ta ställning.

Annons

Det är inte lätt så här, när man står och väljer mellan två så skilda orter. Tranås är, som alla vet, Sveriges viktigaste ort. Det är också en vacker stad, då många av de gamla fula husen har ersatts med nya fina. Dessutom finns det en sjö precis där jag bor.

Aurignac å andra sidan har nästan bara gamla fula hus. Dessutom bor det bara 1.000 personer där, men å tredje sidan finns det fyra doktorer, en tandläkare och framför allt en veterinärmottagning.

I Tranås har jag en hemlig stig. Det finns ingen sådan i Aurignac så vitt jag vet. Fast det kan man alltid göra en.

Min husse, som är en snål själ, ser hellre att beta 7% i skatt, än 32%, som det är här. Av någon anledning betalar pensionärer mindre skatt i Frankrike. Här har vi ju som bekant det motsatta systemet.

Ja, vi får se hur jag bestämmer. Fast närheten till slaktaren och färska märgben lockar ju förstås.

Hej så länge

Vaira

Visst vore väl det här huset ett stilenligt presidentpalats för mig? Det är visserligen bara sex rum och kök, men min husse har sagt att rummen är större än i mitt hus jag bor i nu. Min husse och jag skulle bara bo på undervåningen, så får resten vara gästrum. Gäster är roligt. (Bilden är en fuskbild. Jag har inte varit där.)

Visst vore väl det här huset ett stilenligt presidentpalats för mig? Det är visserligen bara sex rum och kök, men min husse har sagt att rummen är större än i mitt hus jag bor i nu. Min husse och jag skulle bara bo på undervåningen, så får resten vara gästrum. Gäster är roligt. (Bilden är en fuskbild. Jag har inte varit där.)

Det finns också tjusig konst i den lilla staden. Skulle någon drabbas av chock efter denna tortyrscen, så finns det ett apotek att tillgå precis bredvid. Bra ordnat.

Det finns också tjusig konst i den lilla staden. Skulle någon drabbas av chock efter denna tortyrscen, så finns det ett apotek att tillgå precis bredvid. Bra ordnat.

Som du ser, så är husen gamla i Aurignac. Inte alls så fina och nya som i Tranås. Här har vi sett till att riva alla gamla fula hus.

Som du ser, så är husen gamla i Aurignac. Inte alls så fina och nya som i Tranås. Här har vi sett till att riva alla gamla fula hus.

Jag förstår att inte min föregångare Sverker flyttade hit. Han var ju kung och vem vill bo i det här förfallna slottet? Det behövs ett rejält tag innan det huset kan bli beboligt igen.

Jag förstår att inte min föregångare Sverker flyttade hit. Han var ju kung och vem vill bo i det här förfallna slottet? Det behövs ett rejält tag innan det huset kan bli beboligt igen.

Hela Aurignac ligger på en kulle. Det är bra för min husse, som behöver all motion han kan få. Märkligt att det är gröna blad på alla träd i mitten av november.

Hela Aurignac ligger på en kulle. Det är bra för min husse, som behöver all motion han kan få. Märkligt att det är gröna blad på alla träd i mitten av november.

(77)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar