Annons

Annons

Franska hundmaten livsfarlig

Ja, det måste sägas nu; den franska hundmaten är urkass och livsfarlig. Den är faktiskt lika farlig som den svenska motsvarigheten, men billigare. Denna farliga hundmat är nästan det enda jag får att äta. Inte konstigt att jag tynar bort.

Hoppas du ser mig på bilden. Det är inte lätt, för det är inte mycket kvar av mig. Undan för undan har jag tynat bort här i Frankrike och snart syns jag väl knappt.

Är det något som är riktigt dåligt här i Frankrike, så är det ”det franska köket”. Det finns inte, helt enkelt. Lyser helt med sin frånvaro.

Normalt har jag hundmat som någon slags bas, för mitt dagliga näringsintag. För att jag inte sakta ska tyna bort och avlida av svält, så kompletteras de snålt tilltagna hundmatsportionerna med fördiskar. Det brukar normalt bli cirka tre fördiskar om dagen. Ibland rikliga ibland lika snåla som hundmatsportionerna.

Annons

Nu är det väl inget större fel på den franska hundmaten i sig. Den är lika dålig som den svenska. Det dåliga är inte smaken, utan att portionerna är otillräckliga för en normal västgötaspets. Min husse är så korkad, så han läser rekommendationerna som står på påsarna. Då jag är gravt underviktig, ska jag naturligtvis ha portionsstorlekarna 15–25 kg och inte några portioner för små hundar som ska väga 10 kg. Jag väger 10 kg, men jag ska nog väga ungefär 23 kg.

Inte gör det saken bättre att alla promenader här består av ständiga uppförsbackar. Det tar rejält på krafterna att gå dem. Att det sedan ständigt blåser motvind, gör inte saken bättre.

Det enda stället här som har fördisk är hotellet, men vi äter ganska sällan där nu. Min snåla husse tycker det blir för dyrt, men då tänker han inte på mitt välbefinnande. Hoppas vi får ett kök snart, så jag kan få fördiskar hemma i mitt palats.

IKEA har för övrigt inte hört av sig om det försvunna köket, men vad kan man förvänta sig av ett företag som inte ens hittar potatis att koka, utan serverar pommes frites till köttbullar med gräddsås och lingonsylt.

Hej så länge

Vaira

Detta ska föreställa frukost. Visserligen har den franska maten olika färger och former på bitarna, men alla smakar samma sak. Är det någon idé att äta över alls och dra ut på plågan, eller ska jag matstrejka?

En liten bottenskyla är allt jag får på morgonen. Ingen fördisk i form av gröt eller filmjölk. Ingen fördisk till lunch heller. Fast när jag har ätit upp min ynka middag, då vankas det inte heller någon fördisk.

Du ser ju själv att det skulle behövas ordentligt med mat för att klara av promenaderna i Aurignac. Titta bara på uppförsbacken bakom mig. Det tog på krafterna, när jag just gick ner för uppförsbacken i den starka motvinden som slet i svansstumpen. Inte konstigt att jag tynar bort.

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar