Annons

Annons

Fransksvensk födelsedagstårta

Tänk dig en fransk president som kommer från Sverige. Då har du mig. Min födelsedagstårta måste alltså vara det bästa från två världar. Världen Sverige och världen Frankrike. Det är precis vad du får recept på här. Tårtan var mycket god.

Visst ser den god ut, den fransksvenska födelsedagstårtan. Mycket bättre än så här kan det nog knappast bli i Frankrike, eftersom det saknas riktig korv (falukorv eller prinskorv) här. Fransmännen är ju kända för sin dåliga matkultur.

Bara fyra olika grejer behöver du för att kunna göra en riktig fransksvensk tårta.
1. Mousse de foie, betyder leverpastej
2. Le Paris Fumé betyder god skinka
3. Saucisson Sec betyder prickig korv
4. Köttbullen på fatet är den svenska grejen som behövs.

Lägg skinkan på tallriken och slafsa på leverpastej. Ju mer leverpastej du tar, desto bättre blir resultatet så småningom. Exemplet på bilden är det väl snålt med leverpastej.

Lägg en prickig korv över leverpastejen. Det gör inget om det kommer en korvbit extra.

Vik binkeskiten, nej skinkebiten ska det förstås vara, över korven och pastejen. Toppa med svenska köttbullar. En kul grej kan vara att se hur många köttbullar man kan stapla på tårtan. Min husses idé med helfransk födelsedagstårta med ett par grodlår och en snigel på tårtan avslogs enhälligt av mig.

Smaskens skulle jag vilja säga. Jag har aldrig fått en sådan god fransksvensk tårta. Det var nog något sådant min husse hade hoppats få på fars dag. Det hade han nog fått också, om han bara hade förtjänat det. Min Agnes och min David skulle aldrig glömma bort sin pappa.

Hej så länge

Vaira

LÄS OCKSÅ

(92)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar