Annons

Annons

Fula frostiga fönster förfinas

Så här ligger det till. Fönstren på undervåningen på mitt palats är fula. De är nämligen frostade. Då kan man inte se ut, men å andra sidan kan man inte se in. Att byta ut dem, skulle bli väldigt dyrt. Då kan man sätta dit stora klistermärken istället. Det har jag gjort.

Millimeterprecision är vad som krävs för att förfina fula fönster i ett vanligt palats i Frankrike. För att klara av det, så behövs det en Agnes och så en Vaira förstås som arbetsledare!

Nu var klistermärkena extra jobbiga. De var tryckta på tvären, vilket gjorde det extra arbetsamt att sätta dit. Jag förstod direkt att här behövs det experter. Experterna blev min Agnes och så förstås jag. Min husse hjälpte också till att plocka upp sådant som skulle slängas. Det var tyvärr ganska mycket, för det ska vara mönsteranpassning.

Annons

Att jag inte har berättat om detta precisionsarbete tidigare, beror på att vi skulle ha det som en överraskning åt min Sabrina, när hon kom hit i påsk.

– Oh, vilka fina fönster ni har gjort! Och gardiner har ni satt upp också. Ni är verkligen hemmaduktiga, skulle min Sabrina utbringa hänfört i det att hon slog ihop händerna av förtjusning.

Min Sabrina kom och tittade noga.

– Det var fint dukat, undslapp hon sig efter en lång stund.

– Mer, sade min Agnes förväntansfullt och tittade övertydligt på de fina fönstren med det stiliga mönstret.

– Har ni hängt upp tennfatet?

– Ja, för fyra månader sedan ungefär, svarade min Agnes.

– ????

– Titta på fönstren, sade min Agnes. Nu var hon lite irriterad tyckte jag mig märka.

Nu, men först nu, upptäckte min Sabrina det professionella arbetet min Agnes och jag hade slitit med för att få fönstren förfinade.

Nu har vi bara lite fönster kvar i hallen och så mitt arbetsrum. Sedan är alla fönstren fuskfina på insidan på nedervåningen på mitt palats. Utsidan är fortfarande ful.

Hej så länge

Vaira

”Blir det bra så här Vaira?” Min Agnes undrar om jag är nöjd med det första min Agnes har satt upp på det högra fönstret i min paradmatsal. Jag kan säga, att det var jag verkligen.

Det är förenat med livsfara att stå 12 meter upp på en ranglig stege för att förfina fönster. Men min Agnes gav sig i kast med uppgiften utan fruktan, minsann. Hon är så modig och duktig.

Nu kan jag vara nöjd med mitt arbete när jag ligger i min matrumssoffa. Du kanske ser att jag har satt upp gardiner också. Det var lite enklare än förfiningen, så att även min husse kunde hjälpa till lite grann. När skåpet är målat, så är matrummet helt färdigt. Fönstren ska också målas kom jag på.

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar