Annons

Annons

Full sysselsättning i palatset

Igår hände det minsann saker hos mig. Huruvida det berodde på att min Sabrina ringde ett samtal i förgår, låter jag vara osagt. Det arbetade massor med personer i mitt hus. Till och med Julia var här för att stötta min Agnes i hennes viktigaste arbete.

Här är två flickor som tar sin uppgift på allvar. De arbetar för fullt med det de ska. Min Agnes och Julia vet minsann att mitt välbefinnande är den viktigaste sysselsättningen för dem. Det är inte konstigt att jag sover så tryggt.

Tro det eller ej, men nu har vi rinnande kallt OCH varmt vatten. Min husse duschade betydligt längre tid, än vad han gjorde när det bara fanns friskt och uppfostrande kallt vatten. Inte nog med det. Det kom upp element i vardagsrummet också, så vi slipper frysa när vi ska se på tv i vinter.

Annons

Inte nog med det. Balken i mitt blivande sovrum fick den nödvändiga förstärkningen i taket. Nu kan jag sova lugnt där, utan att behöva vara rädd att taket ska trilla ner.

Inte nog med det. Elcentralen är på plats och antalet hängande sladdar är betydligt färre. Visserligen blir det inte lika färgglatt i hallen när man kommer in, men det ser redigare ut.

Inte nog med det. Vi gick igenom vilka golv som ska slipas. Det kommer att kosta extra, men det är det värt tyckte både min Agnes och jag. I vilket fall som helst när det är min husse som betalar.

Inte nog med det. I smutsen under den osedvanligt fula och trasiga korkmattan i köket, hittade en målare stiligt mönstrat kakel. Det kan bli hur bra som helst.

Inte nog med det. Min Sabrina fick ett löfte att huset ska vara färdigt den sista juli. Dock vill jag skjuta in där, att det var väl inte riktigt uttalat vilket år det gällde.

Hej så länge

Vaira

Rörmokaren tittar på sina instrument och kan konstatera att pannan fungerar. Nu kan min husse både bada och duscha lite noggrannare. Det behövs, skulle jag vilja påstå. Han slarvade väldigt, när det bara fanns kallvatten.

Takbjälkesgrabbarna hade ett styvt arbete innan de fick upp de nya balkarna i taket. Det gamla skulle bort först, innan de kunde sätta dit förstärkningen. Allt skräp ligger nu på golvet i två stora högar på den fina bruna heltäckningsmattan från 70-talet. De får dock ta bort både högarna och mattan innan jag flyttar in.

Här kan du se hur det blev. I-balkarna de satte dit är av den dimensionen, att min husse kan ställa min bil på vinden ovanför. Svårigheten är väl att få upp den dit. Nu ska det bara upp innertak och isolering och taket ska målas.

Bara för att du ska få se hur Aurignac, min stad, tog sig ut i morgonljuset, så tog jag med den här bilden. Min husse tog den under vår morgonpromenad. Jag ägnade mig mer åt att undersöka vilka hundar som hade gått där igår.

(97)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar