Annons

Annons

Fullt upp med flyttbestyr

Jag ska flytta snart. När man flyttar ska man packa, slänga och inte slänga. Somliga saker får nämligen inte slängas hur som helst. Idag har vi återvunnit, utan att vinna något.

Det fyller på undan för undan i min sopcontainer. Du ska du veta att vi knappast har börjat än. Den ska bli full, innan vi ger oss. Men tar man lite i garaget, lite i källaren lite här och lite där, så tar det tid.

Direkt efter frukosten, så bar det iväg. Först bar det iväg med en säck till containern. Sedan packade min husse bilen med två stora kassar med massa roliga kemikalier och gamla färgburkar. Genom idogt arbete hade han också samlat ihop två mindre påsar med mediciner av olika slag. Somliga av dem gick ut redan 2004, så min husse kom fram till att det kanske skulle vara en god idé att köpa nya huvudvärkstabletter. Under förutsättning att han får ont i huvudet förstås, annars är det ingen god idé.

Annons

Först tog vi en sväng till soptippen, där vi hivade av alla roliga kemikalier och färger, där de skulle vara. Jag fick sitta kvar i min bur i bilen.

Sedan bar det av i full fart till affären, ty vi lever inte endast av att slänga, vi måste köpa också. Den här veckan var det extrapris på falukorv och en åldrande blandfärs såldes ut med 50% rabatt. Det verkar lovande inför kommande fördiskar. Min husse var länge i affären. Jag fick sitta kvar i min bur i bilen.

Snart nog åkte vi på Storgatan och där parkerade min husse bilen vid apoteket. Han tog de två medicinpåsarna och gick med glada steg till apoteket. Det tog faktiskt inte lång tid, eftersom han inte behövde några skönhetsmedel. Han har insett att det är kört. Jag fick sitta kvar i min bur i bilen.

När vi kom hem, så började han fylla upp nya sopsäckar och packa nya lådor. Jag begriper mig inte på människor. Jag har inget att slänga och allt mitt får lätt plats i en flyttkartong. Och då ska du veta att jag är mer betydelsefull än min husse. Jag behöver inte sitta i min bur längre.

Här hemma utanför mitt rivningshus snöar och blåser det nu. I Aurignac är det också kallt. Bara 16 grader idag.

Hej så länge

Vaira

På soptippen, eller Norraby återvinningscentral som soptippen kallas i kommunala dokument, lämnade vi färg, roliga kemikalier och lite gamla batterier. Jag fick sitta kvar i min bur i bilen.

Den här stora gråsparven fick minsann sitta utan koppel utanför affären när min husse handlade. Jag fick sitta kvar i min bur i bilen. Du ser min bil där nere. Det är den blå. Jag syns inte.

Här syns jag i bilen utanför samma affär. Du ser själv, att jag inte ser glad ut. Men kassen med falukorv och köttfärs som min husse kom ut med, bådar gott i en framtid.

De båda kassarna med överbliven medicin är på väg mot apoteket. De tar gärna emot den. Jag vet inte om de förstör den, eller om de har den till sina personalfester. Jag kunde nämligen inte se vad de gjorde med kassarna. Jag fick sitta kvar i min bur i bilen.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar