Annons

Annons

Fult försök att plundra avliden

Bilen som kan vara på två ställen samtidigt. Dels här hemma hos mig och dels i Kungsbacka 226 kilometer eller 3 timmar bort.

Bilen som kan vara på två ställen samtidigt. Dels här hemma hos mig och dels i Kungsbacka 226 kilometer eller 3 timmar bort.

Igår när jag, min Agnes och min husse var i min Pers hus i Mantorp, så hade han fått post från Transportstyrelsen. Det rörde sig om en felparkering i Kungsbacka den 26 juli.

Nu är det så sorgligt att min Per hittades död i sitt hus den 21 juli. Utanför hans hus stod hans bil parkerad.

Annons

Den 25 juli togs bilen hit till mitt hus, i samband med att min husse och jag hämtade min Agnes och min Sabrina i Linköping.

Den 26 juli, felparkeringsdagen enligt parkeringsvakt 807, skulle min Pers bil ha stått på en handikappsplats på Lindens torg i Kungsbacka. I själva verkets stod bilen hemma hos mig. Vi var och åt lunch hos min Agnes mormor 12.56, då parkeringsboten utfärdades.

”Anser du att parkeringsanmärkningen är felaktigt utfärdad ska du vända dig till Polismynd i Kungsbacka.”

Detta fick husse att ringa polisen 114 14. Efter flera automatiska telefonsvarare och 20 minuter fick han prata med en ny automatisk telefonsvarare, som upplyste om att det är Transportstyrelsen som behandlar parkeringsärenden. Men betala in 500 kronor.

Husse ringde då Transportstyrelsen. Efter lång väntan fick han prata med en ny automatisk telefonsvarare, som upplyste om att de inte kunde behandla fordonsärenden denna vecka. Men betala 500 kronor och överklaga sedan skriftligt.

Husse ringde då 11414 igen, för det var ju det kravet sade att man skulle göra Efter långa 20 minuter fick han prata med en riktig människa. Min husse ville nämligen prata med vakthavande i Kungsbacka. Vakthavande upplyste om att polisen inte alls har med saken att göra. Det som står så på lappen är tydligen inte sant. Men betala 500 kronor, annars… När husse bad henne skicka de 500 kronor hon var skyldig min husse, så förnekade hon skulden. Husse lovade att reglera det, om han kunde få en skriftlig överklagan först, som han eventuellt skulle godkänna. Hon blev nästan gramse.

Då ringde min husse till Kungsbacka kommun som hade utfärdat boten. Han fick prata med en trevlig människa (!), som lovade att undersöka saken.

Där står ärendet nu. Den som de vill ta 500 kronor av är min Per och han är tyvärr inte längre ibland oss. Sorry Kungsbacka, polisen, Transportstyrelsen, det blir inga pengar från oss. Husse är beredd att bli rättshaverist och gå till tinget.

Hej så länge

Vaira

Här på Lindens torg skulle min Pers bil ha stått på en handikappsplats den 26 juli 12.54 till 12.56. En normalt begåvad människa med vanligt sunt förnuft förstår att den inte kan vara på två ställen samtidigt. Liknande fel skulle undvikas om Kungsbacka kommun hade läskunniga parkeringsvakter. (Bild: Wikimedia)

Här på Lindens torg skulle min Pers bil ha stått på en handikappsplats den 26 juli 12.54 till 12.56. En normalt begåvad människa med vanligt sunt förnuft förstår att den inte kan vara på två ställen samtidigt. Liknande fel skulle undvikas om Kungsbacka kommun hade läskunniga parkeringsvakter. (Bild: Wikimedia)

Detta är en klar felparkering. Man får inte parkera mitt på min gata. Fast vi har inga parkeringsvakter eller poliser här, så jag klarade mig från böter.

Detta är en klar felparkering. Man får inte parkera mitt på min gata. Fast vi har inga parkeringsvakter eller poliser här, så jag klarade mig från böter.

(129)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar