Annons

Annons

Fynda och vidga dina vyer

Ganska bra bild. Du ser att jag ser ner på min husse. Det är så det ska vara. Fast det ser ju ut som jag har lika lång nos som Charlie.

Idag, innan morgonpromenaden, letade min husse efter en sak. Saken hittade han inte, men han fyndade ett objektiv till.

– Nu ska vi gå ut och vidga våra vyer, Vaira, sade min husse och så gick vi vi ut och vidgade vyerna

Annons

Objektivet, som min husse fyndat i skräprummet, köpte han vid Grande Arche de la Defense i Paris någon gång för 25 år sedan ungefär.

– Det var tider det, sade min husse drömmande. Då var kronan stark minsann.

Men det var inte det vi skulle prata om. Det handlar idag om hur man vidgar sina vyer. Du vet redan hur man gör. Man river runt i skräprummet, tar närmsta objektiv, ett ultravidvinkel, sätter det på närmsta kamera och så går man ut i skogen.

För att prova objektivet behövs det något att ta bilder på. Nu hade min husse en sådan ofantlig tur, att jag ställde upp som fotomodell. Bättre modell kan man nog inte finna.

Du kan ju själv se hur det blev. En del bra. En del mindre bra. En av bilderna är helt förkastlig.

Så kan det bli, när man är inskränkt och försöker vidga sina vyer och är en husse.

Hej så länge

Vaira

Min husse är så barnslig, så han kunde inte låta bli att leka. ”Fallande björkar”, kallar han detta inte mästerverk. Björkarna finns där min hemliga stig börjar. Egentligen lutar inte björkarna alls. De står alla raka som en fura.

Detta är en riktigt bra bild. Man ser direkt vem det är som bestämmer. Det är jag, det vill säga att detta är minsann ingen alternativ sanning, som bilden berättar.

Min husse ville att jag skulle hoppa över granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket. Tyvärr missade min husse med skärpan och riktningen på kameran. Annars hade det kanske kunnat bli en bra bild.

Det här är väl verkligen inget att fotografera. Tänka att man inte kan få uträtta sina behov i fred, utan att hamna i ett vidgande objektivtest. Jag är ju ändå president. Denna bild är förkastlig!

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar