Annons

Annons

Ganska rolig väntan på flickor

Vad gör man en fredag om det ska komma två flickor från Toulouse? Ja, ska de komma klockan sex på morgonen dukar man frukost tidigt. Ska de däremot komma klockan sex på kvällen, ja då får man vänta. Ett bra väntesätt är att gå ut och gå.

Vacker västgötaspets i sol och skugga som smälter ihop med bakgrunden.. Eftersom man inte riktigt ser vad bilden föreställer, så är den att betrakta som konstnärlig. Det är för övrigt jag som är den vackra västgötaspetsen.

Maten stod och puttrade på spisen och skötte sig själv. Bordet var dukat och skötte sig själv. Det var fortfarande fem timmar kvar tills flickorna skulle komma (fast i själva verket blev det över sex timmar).

Annons

När man ändå ska vänta, så kan man vänta i skogen. Min husse ville gärna leka med sitt onödigt extradyra teleobjektiv och jag ville ut och spåra efter både det ena och det andra. En och annan tokrusning är inte heller fel.

Varje gång min husse sätter på det extralånga teleobjektivet, så ska han fotografera fåglar.

– Det finns nog många exotiska fåglar här, som vi inte har hemma. Jag hoppas fotografera en papegoja eller en paradisfågel idag, upplyste min husse mig.

Glada i hågen tågade vi iväg. När vi kom till skogen så lyste fåglarna med sin frånvaro. Inte en enda fågel fanns det i de många träden.

– Jag kan ju ta en bild på dig så länge, tills fåglarna kommer. Den kan heta Vaira i sol och skugga, eftersom du står i sol och skugga.

Inga fåglar dök vare sig upp eller ner efter fotograferingen.

– Bergen var fina idag. Det var ju bra att jag hade mitt teleobjektiv med mig.

Min husse övergick nu till att fotografera berg. Lite dumt tycker jag, för ibland skymdes de av moln och andra skymdes av snö som låg på dem.

– Titta vårginsten blommar! Det är ju vår! Min husse pekade på en risig buske med små gula blommor. Sedan övergick han att fotografera taggiga bollar i ett träd.

Helt plötsligt stelnar min husse till. Han hade fått syn på exotisk fågel inne i ett träd. Nu skulle här fotograferas. En bild blev det, men sedan flög den exotiska fågeln iväg.

Som du förstår så är det inte lätt att leka naturfotograf. I alla fall inte om man har för avsikt att fotografera sådant som kan röra på sig, fåglar och geparder till exempel.

Hej så länge

Vaira

Berg som delvis skyms av moln och snö. Ett tacksamt motiv för min husse, eftersom bergen inte rör på sig.

Samma berg fast längre åt höger. Det hjälper nu inte, utan de skyms fortfarande av moln och snö. De bortesta ligger nog i Spanien.

Berg som skyms av snö med konstig himmel. Så kan det vara ibland. Tänk att molnen kan ändra sig så bara under en kort promenad på ett par timmar.

Ogenomträngligt snår med vårginst, tror min husse. Jag säger att det är ett snår med gula blommor, för att vara på den säkra sidan. Då är det i alla fall rätt.

Taggiga bollar som hänger i den del träd. De tycker om att avteckna sig som siluetter mot himmeln. Det tycker jag de kan få.

Se där! Långt inne i busken sitter den exotiska fågeln som min husse har varit på jakt efter. Vilken tur att han hittade en, för det började bli dags att tänka på hempromenaden. Nu fick du också se vilka konstiga fåglar det finns här. Bravo husse!

(51)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar