Annons

Annons

Glad Påsk från världen bästa

Glad påsk till alla önskar jag Veira. Visst är det vackert hemma hos mig? Blommorna är också vackra. Mycket bättre än visset ogräs.

Glad påsk till alla önskar jag Veira. Visst är det fantastiskt vackert hemma hos mig? Blommorna är också vackra. Mycket bättre än visset ogräs.

Nej, det var inte påskharen som råkade ut för en trafikolycka på min väg. Det fanns ett ”gömt” påskägg i trädgården. Dessutom är det påskfint här. Det var det redan i torsdags. Påsken artar sig riktigt bra. Glad Påsk förresten!

Annons

Nu är det påskafton och det kan man till och med se hemma hos mig. Jag fick lite fart på min husse, så att vi kunde få lite påskblommor här hemma. Det prunkar väl inte precis, men de få blommorna är bättre än dött ogräs. Vi har björkkvistar med lite fjädrar i också.

Om du kommer ihåg, så var jag orolig att det var påskharen som hade drabbats av trafikdöden på min väg. Tydligen var det någon kusin, eller så, för i min trädgård låg det ett gömt påskägg bara till mig. Jag tror nämligen inte att min husse vill ha två (ganska små) tuggben och några bitar levergodis. För säkerhets skull gick jag dock och gömde halva ägget med hela innehållet, så han inte skulle ta det från mig. Man vet aldrig. Min husse fick inget påskägg. Han har troligen inte varit snäll.

– Nu är fastan slut, så nu kan vi äta ordentligt, berättade min husse för mig och klappade på sin omfångsrika mage.

Jag förstod att detta framför allt borde gälla mig, som har svultit svårt hela tiden jag bott här. Husse har minsann vräkt i sig av både det ena och det andra. Men vad tror du hände?

Jag fick min frukost. Samma mat som vanligt och lika lite som vanligt, det vill säga knappt något alls. Min husse däremot vräkte i sig havregrynsgröt och lämnade knappt någon fördisk till den svältande västgötaspetsen som han bor hos.

Vi får se om det kan bli någon bättring under dagen. Jag har inte öppnat påsen än, som jag fick av Polly i torsdags. Där finns det säkert något ätbart har jag nosat mig till. Dessutom ser jag fram mot generösa fördiskar.

Glad påsk så länge önskar

Veira

Här är det Vaira som travar iväg med halva ägget, men med hela innehållet. Nu ska jag gömma det igen, så inte min husse hittar det. Påskharen hade nämligen lämnat ett ägg till bara mig. Det innehöll två små tuggben och några bitar levergodis.

Här är det Vaira som travar iväg med halva ägget, men med hela innehållet. Nu ska jag gömma det igen, så inte min husse hittar det. Påskharen hade nämligen lämnat ett ägg till bara mig. Det innehöll två små tuggben och några bitar levergodis.

Även blomlådan av äkta eternit, den som sitter på vedboden, piffades upp lite. Några blommor och några kvistar med fjädrar i. Jag hoppas fjädrarna försvinner före midsommar. Jag tycker att den gamla måltavlan, som ser ut som en hare, ser lite gladare ut.

Även blomlådan av äkta eternit, den som sitter på vedboden, piffades upp lite. Några blommor och några kvistar med fjädrar i. Jag hoppas fjädrarna försvinner före midsommar. Jag tycker att den gamla måltavlan, som ser ut som en hare, ser lite gladare ut.

Blomlådan vid mitt utsiktsfönster har också blivit lite finare. Fast den är ju trasig fortfarande och kopparkastrullen på väggen har ett böjt handtag, men blommorna piffar upp.

Blomlådan vid mitt utsiktsfönster har också blivit lite finare. Fast den är ju trasig fortfarande och kopparkastrullen på väggen har ett böjt handtag, men blommorna piffar upp.

(44)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar