Annons

Annons

Glömda bilder från livets slit

När jag häromdagen berättade om all fördisk från min husses födelsedag, så var jag ganska nöjd över resultatet. Jag tyckte jag hade fått med det viktigaste; fördiskar, promenad och tv-tittande. Men min Agnes var inte nöjd.

Det är väldigt viktig, att du får se det fina middagsbordet på min husses födelsedag. Min Agnes lägger just sista handen vid den eleganta dukningen, så att allt ska bli perfekt. Som du kanske ser, så ligger födelsedagslöparen mitt på bordet. Ligger den där, då vet man att någon fyller år.

Jag hann väl knappt stolt visa mitt inlägg, förrän min Agnes knorrade och sade:
– Varför är det ingen bild på det fint dukade bordet? Eller maten, som jag och min Sabrina hade slitit med i timmar? Varför gör du på detta sättet Vaira?

Annons

Vid närmare eftertanke, så kan jag vidgå att hon hade till viss del rätt. Dessutom hade jag glömt att ta med bilderna från min stora triumf under stora slottsjakten, då jag satte skräck i en katt.

För att alla ska bli glada och nöjda, så kommer dessa glömda bilder ur livets dagbok idag. Nu kom jag på en sak. Jag tar de glömda spännande bilderna från den oförglömmiga kattjakten i morgon. Det är ju en serie på inte mindre än sex bilder, förstår. Det blir kanske för mycket för dig att smälta de dramatiska, kanske blodiga, bilderna efter alla matbilder.

Hej så länge

Vaira

Detta är ett stort uppläggningsfat, så köttbitarna går inte av för hackor. Min Agnes kryddade dem med vad som fanns att tillgå på kryddhyllan, ungefär. De var väldigt goda, möra och saftiga, enligt det samlade omdömet.

Färskpotatisen gjordes i ugnen och kryddades med rött Himalayasalt, grillkryddor och färska örter från min palatsparks örtagård. Mycket god, kan jag intyga.

Så här kunde en portion se ut, om man vräkte åt sig av allt. Som du säkert förstår, så är det min husses tallrik. Den gula såsen är en bearnaisesås som min Sabrina har gjort från grunden. Hon stod och rörde, så att hon fick blåsor i händerna. Alla var dock överrens om att såsen var den stora pricken över i:et, så resultatet av hennes slit blev en kulinarisk sensation.

Att plocka undan, som min Agnes gjorde, och samtidigt fördiska, som jag gjorde, krävde både synkronisering och ett elegant fotarbete. Det är tur att vi är smidiga båda två, min Agnes och jag.

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar