Annons

Annons

Gör julfint i din balkonglåda

Nu är det verkligen hög tid att du gör julfint i balkonglådan. Jag och min husse har nämligen gjort fint i vår och det ska jag säga dig, vi brukar aldrig vara ute i god tid med något. Så gå till marknaden nu på lördag och köp lite blommor! Du får gärna härma oss. Det blev ju ganska fint, tycker jag.

Så här tjusigt blev det på min balkong, när det hade kommit nya blommor i balkonglådan. Konstigt med träden i skogen bakom. Vet inte de att det snart är jul? Ska man inte ha tappat sina blad då?

Vad ska du då plantera för något i din låda? Ja, det finns lite att välja emellan. Höstglöd kräver ju inte så mycket skötsel, så den kanske passar dig utmärkt. Cyklamen är ju tjusiga och de lyser verkligen upp i vintermörkret. Är du lika snål som min husse, så satsar du helt och hållet på penséer. Det var precis vad min husse satsade på, även om min Agnes, som var med på marknaden, förespråkade lite tjusigare blommor.

Annons

– Nej Agnes! En cyklamen kostar 3.50 och två stycken kostar 7 euro, sade min husse, som har undervisat gymnasieelever i matematik.

– Ja va då?, tyckte min Agnes, som ändå inte tänkte betala.

– För 7 euro får jag tio stycken penséer, sade min husse till min Agnes.

– Köp tio stycken penséer, beordrade min husse sin dotter som kan franska .

Min Agnes lydde och valde ut olika färger. Min husse släppte ovilligt ifrån sig de sju eurona det kostade. En 5-sedel och en 2-peng. Min Agnes ville inte pruta.

Idag kom då äntligen min husse till skott. Min Agnes hade ställt den nyinköpta blomprakten och balkonglådan med ledsna tagetes i min palatspark. Med lite ny jord och en liten söt spade, gav sig min husse i kast med dagens arbete. Det tog honom säkert 18 minuter inklusive uppbärande och montering av balkonglåda.

Inte för att de nya blommorna syns så mycket, men de kanske växer till sig. Dessutom är de finare än vissna blommor.

Nu vet du precis hur du ska göra med din balkonglåda.

Hej så länge

Vaira

Du ser ju själv hur balkonglådan såg ut innan blombytet. Den är inte på sin plats, utan den och jag står på soffan i palatsparken. Till vänster ser du lite av mitt olivträd till höger har du min säckkärra och vattentunnan, som var en flytspackelblandartunna. I den tappade min Agnes sin mobiltelefon för ett par dagar sedan.

Inte mycket till tagetes. Blomman har ju kvar sin fina färg, men resten är inte mycket att hurra för. Hög tid att byta ut dem inför julen.

Men se så fint och trevligt det blev! Det hade säkert blivit finare om min Agnes hade varit med och planterat. Nu blev det ett jobb för min husse, men under kraftigt och sakkunnigt befäl av mig. Nu är det så julfint det blir i min balkonglåda.

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar