Annons

Annons

Grattis till en riktig klippare

Tänk att min resurshusse inte kan se mig en enda gånga utan att ta fram klotången. Detta må vara glömt för en dag, ty idag är det hans födelsedag. Hade han inte haft allergiska dottermän på besök, så hade jag hälsat på och gratulerat. Dottermannen är allergisk mot riktiga hundar (=västgötaspetsar) men inte oriktiga (=pudlar).

Tänk att min resurshusse inte kan se mig en enda gånga utan att ta fram klotången. Detta må vara glömt för en dag, ty idag är det hans födelsedag. Hade han inte haft allergiska dottermän på besök, så hade jag hälsat på och gratulerat. Dottermannen är allergisk mot riktiga hundar (=västgötaspetsar) men inte oriktiga (=pudlar).

Det är en stor dag idag. I alla fall för min resurshusse, för han fyller nämligen år precis just idag. Men det är inte nog med det. Min Eloise fyller år också på samma dag, fastän de inte är tvillingar.

Annons

Min resurshusse bor, som du vet, i Tranås. Honom träffar jag ofta, eftersom han är Charlies husse. Charlie och jag är för övrigt bara vänner.

Min resurshusse har lite unda hobbyer. De är kloklippning och Unda. För att han ska få utlopp för sina kloklippningsbehov, så ställer jag mina tassar till förfogande allt som oftast. Jag misstänker starkt att även Charlie få bidra med sina tassar till övningarna med klotången.

Unda är min resurshusses segelbåt. Det är inte så att han tillbringar hela somrarna vid rodret. Inte alls. Det är vårarna, när Unda ligger på land, som min resurshusse är aktiv med sin båt. Då slipas det och lackas och slipas och lackas. Målet är at det ska bli den blankaste båten i sjön. Oftast lyckas han att uppnå sitt mål, men så ligger det många timmars arbete bakom.

Min Eloise bor i en av USA:s alternativt största och mest kända städer. Den staden heter South Hero och ligger i den alternativt största delstaten Vermont. Att den är stor förstår man, när man ser att det bor flera människor där än i Aurignac, nämligen 1.600 invånare sådär ungefär. Auricnac har 200 färre invånare, men snart flyttar det en västgötaspets dit.

Eloise putsar inte på några båtar, men hon reser ändå fast då utan båt. Jag har till exempel träffat henne, när hon var och hälsade på mig. Då åkte hon inte båt, utan hon flög med ett flygplan. Hon klipper inte heller mina klor, men till skillnad från min resurshusse, så är hon frikostig med fördisk. En synnerligen trevlig person.

Hjärtliga gratulationen till resurshusse och Happy birthday till Eloise.

Hej så länge

Vaira

Det här ser du inte ofta. Min resurshusse vid rodret på Unda. Jag var behjälplig med navigationen och lutningsvinkeln, så allt gick väldigt bra.

Det här ser du inte ofta. Min resurshusse vid rodret på Unda. Jag var behjälplig med navigationen och lutningsvinkeln, så allt gick väldigt bra.

Här är resurshusse i sitt esse. Slipa, lacka, slipa, lacka det är lycka det, för min resurshusse. Dock var det nog tur at jag kom förbi, så han kunde få några expertråd.

Här är resurshusse i sitt esse. Slipa, lacka, slipa, lacka det är lycka det, för min resurshusse. Dock var det nog tur at jag kom förbi, så han kunde få några expertråd.

Min Eloise och min Agnes på samma bild, fast det är bara Eloise som fyller år idag. Hon var gift med min husses kusin Jim, som tyvärr dog för några år sedan.

Min Eloise och min Agnes på samma bild, fast det är bara Eloise som fyller år idag. Hon var gift med min husses kusin Jim, som tyvärr dog för några år sedan.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar