Annons

Annons

Han ringer alltid två gånger

Det var i fredags, när min Agnes var här, som det hände. Det ringde på min palatsdörr! Två gånger till och med. Jag skyndade naturligtvis till dörren och markerade samtidigt att här finns det en stor och bitsk västgötaspets, som skyddar sin husse och sin Agnes. Fast det var inte så farligt. Det var bara brevbäraren som ville lämna ett stort kuvert.

Detta är en rekonstruktion av hur det hade tett sig om brevbäraren lämnat kuvertet till mig. Nu lämnade han det till min Agnes, men den här bilden är bättre. Tycker jag.

I Frankrike är det på det sättet att har man paket, så kommer en brevbärare med det. I Sverige hade vi ju så på lantbrevbärarlinjerna, men här får man paketen hem om man bor i stan också. På så vis slipper min stackars husse stappla de 26 metrarna till posten för att hämta paketet, för att sedan få släpa hem både paketet och sig själv samma 26 metrar, fast åt andra hållet.

Annons

Vad var nu detta som brevbäraren kom med? Jo, det var ett paket från Eloise, som bor i ett land som heter Amerika. Hade de inte haft sin allsmäktige president, så hade de nog haft det riktigt kallt nu. Min David bor på västkusten, men Eloise bor betydligt mer öster ut i en av de största staterna (Vermont), där hon bor i den folkrikaste staden (South Hero). Där bor det lika många som i Aurignac, men mer utspridda.

Jag kände genast att kuvertet innehöll något viktigt. Jag fick min husse att öppna det genast. Jojomensan, där fanns Chicken Recipe Jerky Sticks. De kom från Trader Joe´s, däre Eloises dotter Astrid arbetar. Trots att jag påpekade att de bör konsumeras direkt, efter den besvärliga flygresan för att inte förfaras, så fick jag bara en Jerky treats for puppies and dogs.

Min husse blev inte heller lottlös. Han fick en stilig bordsalmanacka med fina foton, som står på skrivbordet. Fast framförallt fick han kokboken

Home is where the kitchen is …

A collection of favorite recipes from the Hedbor family

Det är en kokbok som inte bör fattas i något hem. Den är full med både gamla och nya recept från hela världen. Min husse är särskilt stolt att han har fått med ett recept. De behövde väl utfyllnad till boken.

Hela familjen från South Hero har bidragit med recept till boken, men mest är det Eloise och hennes dotter Ingrid, som har gjort arbetet med den här upplagan. Alla fina illustrationer är gjorda av min husses kusin och Eloises man James, som tyvärr dog ifrån oss för några år sedan.

Om du vill köpa boken, så kan du göra det från amazon.com i USA. Sök på Hedbor, så går det fortast. Samtidigt får du upp massa andra böcker som släkten, framför allt James och Eloises son Lars, har skrivit.

Tänk vad glad man blir när man får paket, bara så där. Nu ska här tuggas tuggpinnar och lagas mat.

Hej så länge

Vaira

Men oj, vad kan det här vara? Jag kände direkt att det här var något för/till mig.

Doftar det inte kyckling? Det verkar vara naturliga råvaror också minsann!

Husse, vi måste nog öppna så jag kan äta upp den här direkt. Tänk på att tuggpinnarna har varit med om en besvärlig flygning ända från Vermont.

Titta vilken fin bordsalmanacka min husse fick från Eloises företag, fastän han inte är kund. Om man kanske undrar vad det är för dag idag, så slänger man en snabb blick på almanackan. Då ser man genast att det är Sun 7 idag. Det går också att se att det är Mon 8 i morgon. Fiffigt va?

Här ser du den fina kokboken. Du ser att det är hemma hos mig, eftersom köket finns här. I boken finns massa bra recept. Vill du vara hemlös ett längre tag, så kan du beställa ett kök från IKEA.

Den här sidan gör min husse mallig. Så märkvärdigt är det inte att få med ett recept i en kokbok, som han tycks tro. Han är i alla fall inte president, som jag.

Vill du köpa boken, så kan du göra det från Amazon i Seattle. Där har min David jobbat, men han arbetar på Okla nu. Fast det ska inte hindra dig från att köpa boken.

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar