Annons

Annons

Häpnadsväckande polisbeslut

Tror det eller ej. Polisen tog inte möjligheten att haffa min husse, när han inställde sig i Eksjös ståtliga polishus. Polisen har ju fått utstå mycket kritik för bristande effektivitet, men denna gång var det skönt att de blundade.

Min bil utanför polisen i Eksjö. Tittar du riktigt noga, kanske du ser mig där jag sitter inburad i bilen. Som tur var kom min husse ut igen.

Mycket riktigt så lämnades jag inburad i bilen, när husse stegade in till polisen i Eksjö. Han darrade inte ens. Troligen beror detta på att min husse är en så förhärdad brottsling, att han aldrig tänker på konsekvenserna.

Annons

Döm om min förvåning, när min husse stegade ut från tidigare nämnda polishus efter bara 17 minuter. Vad hade de gjort och vad var det de missade? Gick de på min husses lögner om hans brottsliga verksamhet (=ger mig för lite mat och sover i min säng)?

– Ja, då var det klart, sade husse när han steg in i bilen.

– Jag kanske får det nya passet redan på torsdag.

Var det bara ett nytt pass min husse skulle ha? Varför gå till polisen då? Ska man inte gå till veterinären? Är min husse verkligen tillräckligt vaccinerad för att få ha ett pass?

I vilket fall var det skönt att han kom tillbaka. Även om jag får alldeles för lite mat, så svälter jag ju inte ihjäl. Inte än i alla fall.

– Nu åker vi till Smålands-Tidningen, sade min husse glatt, när vi ovanligt sakta rullade ut från polisens parkeringsplats.

En gång i förhistorisk tid arbetade min husse i Eksjö på SmT, fick jag veta. Där hade min husse många kompisar. Nu har nästan alla slutat och det ser öde ut på den fordom stora redaktionen. Fast Marie var där. Hon fanns där när min husse också fanns där. Marie var snäll. Hon klappade mig, när hon och husse satt och språkade i fikarummet.

Sedan åkte vi hem. Jag var glad över att polisen missade sin chans, så att jag kan se fram emot ännu en torftig middag.

Idag var det is på min damm. I Aurignac, dit jag ska flytta, är det bara 19 grader idag.

Hej så länge

Vaira

Jag fick träffa Marie, när vi besökte Smålands Tidningen. Hon och husse arbetade ihop en gång i tiden där. Min husse fick inte arbeta kvar, men Marie som är både snäll och duktig, får fortfarande arbeta där.

Nu är vi snart hemma. Nere i dalen kan man se Säby kyrka. Den är nästan lika gammal som västgötaspetsar. Jag undrar om det var med några förfäder till mig, när de byggde kyrkan? Hemma väntar min matskål och mitt nya märgben.

Min husse har inte fått sitt pass än, men det kommer nog att se ut så här. Grannare är han inte. Kanske kan det vara klart på torsdag, så då får vi se. Annars får vi vänta tills nästa torsdag. Polisen finns nämligen i Tranås bara på torsdagar mellan 12.00 – 17.00.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar