Annons

Annons

Här behövdes det en Agnes

Kom du ihåg golvet i min konstgallerikorridor, det som min husse förstörde. Han gjorde det randigt. Naturbetong och naturspackel, var inte så tjusigt i ett galleri. Men så kom min Agnes och räddade situationen.

Du kan ju se själv, hur fult min husse hade gjort korridorgolvet. Så kan man ju inte ha det! Både min Agnes och jag var överrens om att något måste göras. Det är det min Agnes håller på med. Till vänster ser du att målarna arbetar i mitt badrum.

Hela mitt liv slogs i spillror när min husse förstörde min korridor. Precis som det inte var illa nog med ett sprucket golv i naturbetong, han slafsade på vitt slafs, så kallat spackel, här och där. Nu var golvet ännu fulare än förut. Det hade nästan varit bättre att den gamla sunkiga heltäckningsmattan hade fått vara kvar. Jag var rädd att jag skulle behöva uppsöka en psykolog.

Annons

Men så kom min Agnes och fick se eländet.

– Det här duger inte, sade min Agnes upprört.

– Jag ska göra ett vackert golv åt dig Vaira, så du kan ha dina utställningar.

Jag var naturligtvis tacksam och vi tog oss genast an arbetet med att förvackra golvet. Jag hade den tyngsta uppgiften som arbetsledare. Min Agnes skar och lade dit den ena golvbiten efter den andra. Min husse gjorde bäst nytta om han sprang ut och tömde tomkartongerna i förpackningssoptunnan, som står tvärs över gatan.

I mitt badrum arbetade målarna med att kakla det sista. De arbetade också flitigt med att måla dörrarna vita en sista gång.

I mitt kök skulle montörerna från IKEA vara fullt sysselsatta med att montera mitt kök. Det sista skulle de göra idag, för i morgon kommer kylskåpet från ett annat företag. Nu blev det ju inte så, för mitt kök är försvunnit. Idag ska IKEA ringa som senast, har de lovat, för att berätta för oss vad som händer nu. Det troliga är att de skiter i att ringa, så vi får nog ringa dem. Jag tänker skicka min Sabrina på dem.

Det går inte att lita på ett företag, som inte ens kan servera kokt potatis till svenska köttbullar och gräddsås.

Hej så länge

Vaira

Millimetrar här och där är noga, när man ska lägga golv. Vid listen ska det läggas dit en kvartsstav, när min Agnes är färdig med det krävande arbetet.

Fastän min Agnes och jag inte är riktigt klara än, så kan du se hur fint min Agnes har gjort om min husses förfulade golv. Fast det är klart, hon har ju haft en kvalificerad arbetsledning (=jag). Nu kan jag snart hänga konstverk på väggen. Du ser också min paradsängkammare och min balkong.

(76)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar