Annons

Annons

Här började allt liv på jorden

Idag ska jag ta dig med på en undersökning som verkligen går på djupet. Jag har gjort en vetenskaplig undersökning om livets uppkomst, eller ankomst, i tvenne dammar. Dessa hemliga dammar finns längst med min djungelstig, men ändå inte. Är det mystiskt? Svar kommer!

De snart världsberömda Aurignacdammarna ligger dolda längst med min djungelstig. Den vänstra dammen fanns inte tidigare, utan den skapades bara helt plötsligt i vintras. Den högra dammen var tidigare fylld av fisk, som bara försvann. Finns det någon fisk i dammarna nu? Min forskning har gett svar!

Antingen i början, eller också på slutet, av min djungelstig ligger det två hemliga dammar. Att de ligger växelvis på slutet eller början, beror på vilket håll man går min stig. De är dock inte inne i själva djungeln, utan innan eller efter.

Annons

Först fanns det bara en damm med många fiskar i. Sedan försvann alla fiskar. Helt utan förvarning. Så fanns det plötsligt en damm till, samtidigt som det försvann massa växter jämte den ursprungliga dammen. Mystiskt är det.

Nu har jag haft en undersökning under flera veckor huruvida det finns fisk i dammarna, eller inte. Min husse tyckte att han såg en fisk i den ursprungliga dammen.

Nu är det så att min husse kan man inte lita på. Han vill bara göra sig märkvärdig. Han fotograferade med sin undervattenskamera i båda dammarna. Ingen fisk där inte!

Så var jag ute och gick med min Agnes en dag.

– Titta Vaira, där är en fisk, sade min Agnes och pekade på den gamla högra dammen. Jag tittade, men såg ingen fisk. Dock förstod jag att min husse kanske hade haft rätt.Hade han sett ett omen på en nyskapad fisk?

Ny fotografering under vattnet. Det blir ju lite på måfå, eftersom man inte kan titta i sökaren.

När vi tittade på bilderna, så upptäckte vi något suddigt som kan vara en fisk. Jag var alltså ett stort vetenskapligt genombrott på gång med min forskning. Skulle det visa sig vara så att fisken i den högra dammen är en fisk, så har vi bevisat att allt liv började i Aurignac i den högra dammen från stigen sett och inte alls i havet, som somliga av mina förvirrade vetenskapliga kollegor hävdar.

Detta är en historia som går tillbaka långt före den redan nu berömda Aurignacgrottan. Jag har upptäckt Aurignacdammarna, som är ursprunget för allt liv på jorden!

Hej så länge

Vaira

En titt under ytan i den nya vänstra dammen, ger vid tassen att den är alldeles fisktom. Inte ett yngel ens en gång kan kameran upptäcka, fastän sikten är god.

Den högra dammen var full med dekorativa alger, men någon fisk fanns där inte för ett par veckor sedan. Min husse fotograferade åt alla håll, utan att lyckas fånga någon fisk på kamerans minneskort.

Men oj då! Vad är det där suddiga som simmar omkring där borta bland alger och växter? Är det inte en fisk, så säg? Eftersom inte fisken fanns där förra gången vi var här och fotograferade, så har den alltså skapats, eller uppstått, de senaste dagarna.

Hade inte min husse tur så säg, som lyckades med konststycket att fånga denna nyskapade fisk på ytterligare en bild. Är inte detta bevis nog för att livet uppstod i den högra dammen i Aurignac, så vet inte jag vad vetenskapen kräver. För bara ett par dagar sedan, så fanns där ingen fisk och nu syns den jättetydligt. Som alla förstår, så är det historien som upprepar sig.

(40)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar