Annons

Annons

Här händer det minsann saker

Det är bäst att hålla sig instängd i sin kammare idag. Arbetsstyrkan som renoverar mitt palats, som vanligtvis brukar vara 1–3 raska mannar, har helt plötsligt utökas till åtta raska mannar som finns överallt i hela palatset. Här händer det minsann saker.

Mitt badrum är kanske inte riktigt färdigt. Det fattas lite målning i taket. Golvet och väggarna ska kaklas också. Min husse, som är en riktig vekling, tycker att det skulle vara trevligt med varmvatten. Både min husse och jag tycker att det skulle vara bra med en lampa, så det blir lättare att se.

När jag går min vanliga inspektionsrunda i palatset, så är det stor risk att jag snubblar på någon, eller får färg på mig. Det vill jag ju inte gärna riskera, så det är nog bättre att hålla sig undan.

Annons

Här finns rörmokare, gipsplattsättare, målare och elektriker.

Har då dessa personer uträttat något? Ja, helt plötsligt har vi lampor i hallen och trappan, en fungerande toalett och i badrummet finns det numera både handfat och badkar, bägge med rinnande friskt, kallt vatten från Aurignacs vattenledningssystem.

Men tror du min husse är nöjd? Inte!

– Det hade inte gjort något om det funnits varmt vatten också, klagade min husse efter sin första inomhusdusch sedan vi kom hit. Han är en riktig gnällspik.

Min åsikt är att det både är uppiggande och fostrande att duscha i riktigt kallt vatten. Om man är en husse vill säga. För en Vaira är det direkt hälsovådligt att över huvud taget duscha.

Kanske, kanske kan mitt palats bli klart till jul. Vem vet?

Hej så länge

Vaira

Jodå, toaletten fungerar. Handfatet är inte på plats, men handfat i en toalett är inget som prioriteras i Frankrike. Väggarna ska målas och det ska förstås finnas en fungerande lampa i taket, så man kan beundra vad man har gjort.

Den sista ofixade väggen i köket ska fixas till idag. Sedan kan man mäta upp köket ordentligt, så min Agnes kan hjälpa min husse att beställa ett kök. Det lär ta minst fyra veckor innan det kan sättas på plats. Då ska min matplats flyttas från mitt tillfälliga rum, till det nya köket.

Mitt palats isoleras enligt svensk standard, till byggjobbarnas stora häpnad. Det är bra med lite ljudisolering mellan våningarna också, säger min husse. Det här är i det blivande vardagsrummet, om du undrar.

Det är högt i tak och det kan vara pilligt att sätta dit isolering och gipsskivor mellan bjälkarna, som minsann inte är raka, men väl stora. Du ser lite av det nya fönstret och den nya glasdörren ut till min blivande parkanläggning.

Min husse och min Agnes säger att det var tur att de inte målade själva, som de först tänkte. Bara att ta bort tapeterna var ett kraftprov. Sedan ska väggarna tvättas, grundmålas, spacklas, grundmålas, spacklas, grundmålas och spacklas. Hur de gör sedan vet jag inte, för de har inte kommit längre än så i något rum.

(94)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar