Annons

Annons

Här kommer en regnvåt hund

Med bestämda steg och med ny frisyr går jag mot min väntande frukost. Detta tilldrog sig vid åttatiden i morse.

Med bestämda steg och med ny frisyr går jag mot min väntande frukost. Detta tilldrog sig vid åttatiden i morse. Det var en tjusig tid på många sätt.

Ja, då hände det äntligen. Det har regnat! Min husse har gått och väntat på det ända sedan vi kom hem från Frankrike, men idag är det riktigt blött ute.

Både jag och min husse trodde att allt tillgängligt regn hade trillat ner i Frankrike. I Toulouse regnade det så mycket, så till och med jag föredrog att vara inne. Nästan hela resan hem, så regnade det så länge vi var i Frankrike. Var det verkligen så att fransmännen hade stulit allt regn?

Annons

Svaret kom i natt. Med en enda blick på regnmätaren i morse, så kunde jag se att det kommit 9,5 mm vatten och en humla.

– Nu kommer gräsmattorna bli gröna och fina, utbrast husse belåtet.

– Det kommer växa som bara den också. Hoppas robotgräsklipparen kommer tillbaka hel. Då får vi fina gräsmattor, Vaira.

Klart att gräsmattorna blir finare om det är en robot som klipper, jämförelsevis om det är en husse. Särskilt min husse. Roboten The Stig är ju bra mycket smartare.

Jag har sett hos grannarna hur de små sköldpaddslika klipparna far fram totalt planlöst över gräsmattorna. (Alltså ungefär som ett svenskt fotbollslandslag.) Trots det blir så småningom allt klippt. När min husse klipper blir det ränder och tofsar kvar överallt i gräsmattan.

Själv blev jag ganska nöjd efter min morgonpromenad. Det kom nämligen ett rådjur studsande bara ett par meter framför oss på vägen. Eftersom jag inte ville att rådjuret skulle bli påkört, så vallade jag in det vilsna djuret in i den täta slyn jämte vägen.

– Hit Vaira, ropade husse och jag lydde direkt och kunde inhösta lite godis.

Det var i alla fall då jag blev blöt och fick min nya frisyr. Vad tycker du om den?

Nu ska jag ligga och torka en stund, innan jag beger mig ut igen. Jag kommer nog bli bköt då också.

Hej så länge

Vaira

är kan du själv se att det har kommit 9,5 mm nederbörd, en blandning av vatten och humla. Lite lustigt är det allt, att det regnar humlor, men så är det i Tranåstrakten.

Här kan du själv se att det har kommit 9,5 mm nederbörd, en blandning av vatten och humla. Lite lustigt är det allt, att det regnar humlor, men så är det tydligen i Tranåstrakten.

Jag tror jag ska ha den här frisyren nästa gång jag träffar min Agnes. Sysslar man med djur i diken, så ska man ju ha backslicks. Då kanske de som möter oss, tror att jag också är intresserad av djur i diken, istället för rådjur som hoppar över diken.

Jag tror jag ska ha den här frisyren nästa gång jag träffar min Agnes. Sysslar man med djur i diken, så ska man ju ha backslicks. Då kanske de som möter oss, tror att jag också är intresserad av djur i diken, istället för rådjur som hoppar över diken.

Att min husses gräsmatta skulle bli fin, det kan jag bara skratta åt. Det enda fina runt honom är en västgötaspets som heter Vaira. Det skulle vara jag det.

Att min husses gräsmatta skulle bli fin, det kan jag bara skratta åt. Det enda fina runt honom är en västgötaspets som heter Vaira. Det skulle vara jag det.

LÄS OCKSÅ

(36)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar