Annons

Annons

Här möts sorgen och glädjen

I fredags var det sorg hos mig. Jag fick besked av veterinären att jag är obotligt sjuk. I fredags var det också glädje, för jag fick besök av min Agnes och min Sabrina. Det är alltid glädjefullt.

Jag kan välkomna min Agnes, när hon kom i sin alldeles nya, fina och blanka bil. Framför min Agnes bil, i fjärran, ser du min blå bil jag har fått tillbaka. Längst till höger ser du min Agnes gamla bil. Över min Agnes bil, kan du se de övre delarna av min husbil.

Sent på eftermiddagen ringde veterinären och berättade att resultaten av alla mina blodprov hade kommit. Det visade sig att jag hade ”den där sjukdomen vi pratade om” (=Cushings sjukdom). Sjukdomen är obotlig, men med hjälp av medicin som har kommit de senaste åren, kan den hållas i schack. I bästa fall blir jag alldeles symptomfri. Kom dock ihåg att det trots det är synd om mig. Jag ska till veterinären på måndag, så ska vi diskutera hur vi ”ska gå vidare”.

Annons

Desto roligare var det när min Agnes och min Sabrina kom. De kom i var sin bil. Min Agnes kom i sin alldeles nya bil, som hon vunnit, och min Sabrina kom i min bil. Nu kan min Agnes få tillbaka sin gamla polisbil.

Efter att ha beundrat min Agnes bil ur alla tänkbara vinklar, gick vi in i mitt palats och firade ettårsjubileet och min Agnes nya bil. Mer om firandet i morgon, tror jag.

Följande hände alltså i fredags:

– Jag fick reda på att jag är obotligt sjuk och måste äta medicin resten av mitt liv.

– Det är alltså väldigt synd om mig.

+ Det finns medicin som gör att jag ser ut att vara frisk, även om jag är sjuk.

+ Agnes kunde visa upp sin nya fina bil, som nu hade gått 170 km, så den var inte så ny längre.

Hej så länge

Vaira

Min Sabrina tar en bild av min Agnes och hennes nya bil. Min Agnes är så stolt och glad.

När vi var ute på kvällspromenad, så måste vi gå förbi min Agnes nya lotteribil. Hon passade på att prova de automatiska led-ljusen. Min Agnes bil är utrustad med extra allt som finns att tillgå, utom en hundbur. Konstigt!

Detta är en hund det är extra synd om. Denna vackra hund är nämligen obotligt sjuk. Det är jag som är obotligt sjuk. På måndag klockan 14, så ska jag träffa min veterinär, så får vi se vad hon säger. Jag kommer nog att få medicin, en tablett om dagen.

(73)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar