Annons

Annons

Här räcker minsann vattnet till

Precis lagom med vatten. Varken för mycket eller för lite. Vattnet räcker precis upp till vattenytan. Hade det varit för lite, så hade vattenytan svävat fritt. Hade det varit för mycket, så hade vattenytan varit under vattnet. Sedan kan det kanske vara lite svårt att köra båt på gruset.

Precis lagom med vatten. Varken för mycket eller för lite. Vattnet räcker precis upp till vattenytan. Hade det varit för lite, så hade vattenytan svävat fritt. Hade det varit för mycket, så hade vattenytan varit under vattnet. Sedan kan det kanske vara lite svårt att köra båt på gruset.

Återigen klagas det på vattennivån i min sjö Sommen. Jag kan säga direkt, att det är bara ont förtal. Jag har själv gjort en vetenskaplig undersökning så sent som idag.

Tidigt idag på morgonen, så tog jag mig en tur till min strand med anledning av en av en artikel i Tranås Tidning.

Annons

– Läget är allvarligt, påstår Bernhard Jaldemark, som minsann är enhetschef vid vattenenheten länsstyrelsen i Jönköpings län.

Nej du Bernhard, det är inte alls allvarligt. Jag gjorde en grundlig undersökning. Resultatet av den visar att det inte alls är för lite vatten. Överallt vid min strand, så räckte vattnet precis upp till vattenytan. Alltså finns det tillräckligt med vatten.

Tänk om vi slapp alla dessa olyckskorpar som alltid klagar på klimatet. Det regnar för mycket eller för lite. Det är för varmt eller för kallt. Egentligen så är ju temperaturen alltid rätt. I alla fall hos mig, så stämmer temperaturen precis med vad termometern visar. Dessutom är det, som alla vet, regnmätaren som bestämmer hur mycket regn det har kommit. Om regnmätaren hade visat 14 mm regn, men det bara hade kommit 6 mm, då hade det kommit för lite regn. Så är det.

Nej, det finns absolut inget att klaga på. Allt är exakt vad jag har bestämt.

Hej så länge

Vaira

Med en bild på Svartån illustreras hur lite vatten det är i Sommen. Jag undrar vilka organismer som hotas. Kan det vara vattenloppor? Fast det skulle bara ske om det bottenfryser, så vi får sätta vår tillit till den globala sköna uppvärmningen.

Med en bild på Svartån illustreras hur lite vatten det är i Sommen. Jag undrar vilka organismer som hotas. Kan det vara vattenloppor? Fast det skulle bara ske om det bottenfryser, så vi får sätta vår tillit till den globala sköna uppvärmningen.

Kul att se slangen till husses bevattningspump. Fast något skumt är det allt här. Nämligen skum. Det är det där vita. Dock ser jag inga hotade organismer.

Kul att se slangen till husses bevattningspump. Fast något skumt är det allt här. Nämligen skum. Det är det där vita. Dock ser jag inga hotade organismer. Ser du mig? Jag är ganska bra kamouflerad.

Du ser själv att det är precis lagom med vatten i hela sjön. Vattnet når precis upp till vattenytan. Ser du på stenarna vid min strand, så kan du se var vattenytan finns ibland. Fast då ska du veta att resten av vattnet följer med uppåt.

Du ser själv att det är precis lagom med vatten i hela sjön. Vattnet når precis upp till vattenytan. Ser du på stenarna vid min strand, så kan du se var vattenytan finns ibland. Fast då ska du veta att resten av vattnet följer med uppåt.

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar