Annons

Annons

Hem åkte upp på väggarna

Hemkorridoren, som leder till mitt paradsovgemak, är nu fylld med konstverk som ska påminna om min husses före detta hemorter. Den övre paradtoalettens väggar har också fått en utsmyckning. Fast det är inte konst, utan diplom av olika slag. Det är min husse och Sverker som har erövrat dem.

Det här gjorde vi bra Agnes, säger jag till min Agnes när vi hade lyckats med att fästa det sista konstverket på väggen. Det är inte lätt ska du veta, för under ett lager av gipsspackel, finns det tegelstenar eller vanliga handplockade stenar.

När min Agnes kom igår, så tog hon som vanligt tag i saker och ting. Tavlorna som stod på golvet längs med hemkorridoren, åkte resolut upp på väggarna. Min Agnes och jag såg till att det blev på ett riktigt och tjusigt sätt. Dock fattas vissa finare konstverk, som vi inte hittar, men som fanns i Hätte när vi bodde där. I korridoren kan man nu se Rödeby, Mariefred, Stockholm och Tranås. Vad som inte finns är alster från Tåby utanför Söderköping, där min husse bodde sina två första år. Det saknas också bilder från presidentpalatset i Aurignac eller bara bilder från stan.

Annons

Den övre toalettens väggar dekorerades också, men med diplom från allt från Esso Serviceskola, till kurs i InDesign. Även min föregångare Sverkers diplom hänger på toalettens väggar. Han hade gått Valpkurs, Fortsättningskurs, Dressyrkurs, Tävlingskurs, Agilitykurs och roat sig med att valla kvigor. För varje sådan aktivitet fick han ett diplom. Jag behöver inga diplom, för jag kan allt ändå och vet om det.

När min Agnes hade spikat upp tavlor färdigt, så gav hon sig på att såga till och spika fast golvlister i hemkorridoren. Hon är så duktig.

Nu har jag tagit helg, så nu ska jag bara lata mig, fast först måste jag gå och handla på marknaden.

Hej så länge

Vaira

Där ser hon lite nöjd ut min Agnes. Min husses diplom hänger till höger och Sverkers diplom hänger till vänster. Det är ett Sverkerdiplom hon håller i.

Min Agnes och jag på toaletten. Min Agnes grejsar och jag tar igen mig, efter att ha gett min Agnes instruktioner hur hon ska grejsa.

Det här vill gärna min husse visa upp. Diplom från Esso Återförsäljarskola, Certificat från en genomgången kurs i franska i Aix –en-Provence, Utbildning i AdBuilder och en kurs i InDesign. Det finns flera diplom. Sverkers diplom är dock finare om mera värdefulla än min husses.

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar