Annons

Annons

Hemlig förstärkning i Tranås

En hemlig spanare fångad på bild i Tranåstrakten. Vem kan det vara? Det är inte lätt att svara på, men läget verkar vara under kontroll trots det främmande hotet.

En hemlig spanare fångad på bild i Tranåstrakten. Vem kan det vara? Det är inte lätt att svara på, men läget verkar vara under kontroll trots det främmande hotet.

Det är inte bara till Gotland som försvaret har omgrupperat sin operativa reserv. Redan i februari omgrupperades den vassaste kniven i lådan till ”någonstans i Tranåstrakten”, enligt vad min blogg erfarit. Jag kan som första media avslöja detta idag.

Annons

Vem är då denna toppkraft som ska bevaka detta viktiga skyddsområde? Och vad är det för hot?

Hotets karaktär och innehåll klassas som topphemligt och av ”synnerlig betydelse för rikets säkerhet” av källor som står militärledningen nära. Mer kan jag inte säga.

Den snabba baseringen av förbandet till Tranåstrakten är exceptionell, påstår samma källa.

Att den hemliga förstärkningen inträffade samtidigt som jag flyttade hit, kan var en ren tillfällighet. Eller inte.

Min husse har varit ute i skogen och försökt fånga förstärkningen på bild med sin spionkamera. Lyckades han? Jag säger inget. Se på bilderna och döm själv.

Jag tänker inte kommentera dem, för jag är alldeles för hemlig. Vad jag kan säga, är att du kan känna dig trygg så länge jag är här.

Hej så länge

Vaira

Har du tur kan du se en skymt av den hemliga operativa reserven i skogen.

Har du tur kan du se en skymt av den hemliga operativa reserven i skogen.

Den vaksamma blicken inger förtroende för invånarna i trakten, som kan behöva ett starkt skydd av en modig attackhund.

Den vaksamma blicken inger förtroende för invånarna i trakten, som kan behöva ett starkt skydd av en modig attackhund.

Varifrån kom dessa stora getingar, som inte drar sig för att anfalla om man kommer för nära? De bor i en ihålig björk i skogen. Jag tycker nog att det låter som om de pratar ryska, men det kommer inte från mig.

Varifrån kom dessa stora getingar, som inte drar sig för att anfalla om man kommer för nära? De bor i en ihålig björk i skogen. Jag tycker nog att det låter som om de pratar ryska, men det kommer inte från mig.

Sjön kan se oskyldig ut, men tittar man närmare efter, så ser man en röd gammal dunk. Är det en avlyssningsboj som en östlig fiende i vardande har placerat ut? Ja, jag säger inget, utan vänder bara rumpan till.

Sjön kan se oskyldig ut, men tittar man närmare efter, så ser man en röd gammal dunk. Är det en avlyssningsboj som en östlig fiende i vardande har placerat ut? Ja, jag säger inget, utan vänder bara rumpan till.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar