Annons

Annons

Historien om katten Lucy

Lucy hade inte en lätt start i det här livet, men det blev bättre och bättre. Nu har hon somnat in för gott.

Lucy hade inte en lätt start i det här livet, men det blev bättre och bättre. Nu har hon somnat in för gott tillsammans med sin älskade Per.

Det var inte bara min Per som dog, utan även hans katt Lucy är borta. Lucy hade varit utan mat och vatten lång tid, så hon var i väldigt dåligt skick när polisen fann henne. Lucy var allt för min Per och min Per var allt för Lucy. Nu har de fått sluta sina liv tillsammans.

Annons

Lucys tidiga historia är vet ingen någonting om. Hon hade hittats utmärglad och med bruten käke på någon gata i Toulouse. Min Agnes hittade henne på ett katthem där. Så fick hon flytta till min Agnes 2010. I början var hon väldigt skygg. Hon var rädd för främmande hela livet.

Halva hon hade inget hår, men nu fick hon mat och växte och blev tamare. Snäll var hon hela tiden.

Efter ett är, så var hon som en vanlig katt, men lite rädd av sig.

När min Agnes skulle börja studera i Uppsala 2012, så följde hon med till Sverige. Hon skulle förstås bo hos min Agnes, men min Agnes hade ingenstans att bo.

Nu flyttade Lucy till min husse och Sverker. Hon blev snabbt vän med Sverker och trivdes utmärkt. Hon följde alltid med på promenaderna, fram till tomtgränsen. Sedan kom hon och mötte Sverker när han kom hem igen. De till och med fördiskade ihop.

Julen 2012 skulle husse fira jul med min familj i Seattle. Sverker fick vara hos min resursfamilj och Lucy fick komma till min Per över julen. När husse skulle hämta henne, så ville hon inte följa med. Hon stannade hos Per.

Lucy blev väldigt bortskämd hos min Per. Kattmaten byttes snabbt ut mot lövbiff och dessutom satt hon och åt vid bordet från min Pers tallrik.

Vart än min Per gick, så följde Lucy efter. Den enda gången var när min husse kom, då gömde hon sig under tv-soffan.

Min Per anpassade sitt hus till ett Per och Lucy-hus. På matbordet, vid datorn i tv-soffan hade Lucy kuddar.

På något sätt känns det rätt att nu när min Per fick sluta sina dagar, så var det naturligt att också Lucy fick lämna denna världen. Så bra som hon hade det hos min Per, kunde hon inte ha fått någon annan stans. Hoppas att de träffas igen.

Vaira

Detta är från första gången min husse såg Lucy 2010. Bara för ett par månader sedan, hade hon flyttat till min Agnes. Hon hade fått det mesta av sitt hår tillbaka, men hon var fortfarande väldigt mager.

Detta är från första gången min husse träffade Lucy 2010. Bara för ett par månader sedan, hade hon flyttat till min Agnes. Hon hade fått det mesta av sitt hår tillbaka, men hon var fortfarande väldigt mager.

Ett år senare har hon blivit riktigt tam. Min Agnes och Lucy tyckte väldigt mycket om varandra.

Ett år senare har hon blivit riktigt tam. Min Agnes och Lucy tyckte väldigt mycket om varandra.

Nu har Lucy flyttat till Sverker. Första veckan gömde hon sig, men sedan blev de bästisar.

Nu har Lucy flyttat till Sverker. Första veckan gömde hon sig, men sedan blev de bästisar.

Lucy ville följa med Sverker på promenad, men hon vågade bara följa med ut till vägen. Tänk, nu finns ingen av dem längre.

Lucy ville följa med Sverker på promenad, men hon vågade bara följa med ut till vägen. Tänk, nu finns ingen av dem längre.

Lucy har äntligen kommit hem. Hem visade sig vara hos min Per i Mantorp. Att stå och språka i trappan, var tydligen kul.

Lucy har äntligen kommit hem. Hem visade sig vara hos min Per i Mantorp. Att stå och språka i trappan, var tydligen kul.

Sverker ville också ha lövbiff. Jag tror att Lucy lämnade lite åt honom, fast han ser avundsjuk ut.

Sverker ville också ha lövbiff. Jag tror att Lucy lämnade lite åt honom, fast han ser avundsjuk ut.

Lucy satt alltid på bordet, när min Per åt sin middag. Hon fick smaka också. Min Per lät mig smaka också, när jag var där. Han var så snäll.

Lucy satt alltid på bordet, när min Per åt sin middag. Hon fick smaka också. Min Per lät mig smaka också, när jag var där. Han var så snäll.

För det mesta låg Lucy och sov och alltid i närheten av min Per. Flyttade han sig, så flyttade hon sig också. Nu få hon sova för gott. Kanske i närheten av min Per.

För det mesta låg Lucy och sov och alltid i närheten av min Per. Flyttade han sig, så flyttade hon sig också. Nu få hon sova för gott. Kanske i närheten av min Per.

(12)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar