Annons

Annons

Hjälp – får inte plats i palatset

Det börjar bli trångt i palatset. Somliga av oss (=min husse) har alldeles för många dvd. Det är också så att somliga (= min husse) har alldeles för många CD. Somliga (=fortfarande min husse) har för mycket av allt. Fast somliga (=min Agnes, min Sabrina och jag Vaira) arbetar som skållade troll, för att få ordning på palatset ändå. Det är ju snart jul.

Fullt så det förslår är det med skivor av olika slag. Ser du de smala skåpen bakom mig? De skulle räcka till alla skivorna. Då skulle vi slippa den plåthyllan, som anses vara ful. Nu måste min husse åka till IKEA och köpa tre hyllor till. Köttbullar med kokpotatis lär han dock inte få där.

Under helgen så satte min Agnes och min Sabrina ihop två skåp, tömde minst 17 flyttkartonger och flyttade in grejerna här och där. De hittade också den försvunna fotoväskan, som min husse har tillbringat många timmar att leta efter. Hade han gjort som mina flickor, dammsugit sitt arbetsrum, så hade han hittat den under en stol. Min husse ägnade helgen åt att transportera tomkartonger från mitt palats till containern tvärs över gatan, under tiden som vi andra slet.

Annons

Min Agnes och Sabrina satte också in nya krokar i taket i matrummet till fotogenlamporna. Elektrikern som var här, sade att hans lampfäste var lagom för 2–3 kg. Fotogenlamporna väger väl ungefär något under 24,78 kg. Nu hänger de i krokar som ska palla för 25 kg.

På övervåningen packade flickorna upp ett femtital flyttkartonger och fyllde byrålådor, kistor och hurtsar med innehållet. Det fejades och grejades och bäddades i gästrummet, om det skulle dyka upp några gäster. Vem vet?

Lunchen, som bestod av två olika sorters ravioli, efterlämnade en god eftersmak från fördisken. Jag tyckte bäst om de köttfyllda. Min Agnes och min Sabrina tyckte bäst om de med grönsaker och nötter. Det är så det kan vara ibland i södra Frankrike.

Nu ska vi gå och plocka i ordning resten. Vi har också 3 768 tavlor, som ska hängas upp på väggarna.

Hej så länge

Vaira

Nya krokar till fotogenlamporna. Det var minsann min Agnes och min Sabrina som fixade det. Krokarna köpte vi i järnaffären, som ligger 57 meter bort från min palatsdörr. Nu hoppas vi att fotogenlamporna inte trillar ner.

Se där ett stiligt skåp, som innehåller min husses kameror, några objektiv och lite diabilder. Hade min husse istället för kameror köpt tuggben för samma belopp, så hade skåpet varit alldeles för litet.

Skrivarna står numera på två skåp istället för på golvet. Min säng har också flyttats. I den ligger jag och tänker djupa tankar, när min husse sitter och leker på sin dator. Nu städar du skrivbordet, sade min Agnes till sin pappa, inan hon åkte till Toulouse.

Men har inte min paradkorridor blivit städad igen? Jo, det har den. Nu kommer man faktiskt fram här, även om man är en korpulent husse (=en sådan jag har). Vem som har varit så duktig? Är det min husse? Nej, min Agnes och min Sabrina förstås, men naturligtvis under sakkunnig arbetsledning av mig.

Plocka undan lite grejer på bordet och i soffan, men sedan kan det komma gäster när som helst. Sängen är redan bäddad. Fast jag kan konstatera att golvet skulle må bra av en avtorkning.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar