Annons

Annons

Hjälp – mitt palats är för litet

Jag har räknat och räknat. När jag räknade så använde jag matematik, både lägga ihop, ta bort, delat med och gånger. Jag kom fram till att mitt nya franska palats kommer att bli alldeles för litet. Jag är faktiskt riktigt trångbodd.

Vid en första anblick kan mitt palats i Aurignac se stiligt och pampigt ut. Det är bara en chimär. Palatset är alldeles för litet och trångt, med tanke på hur pass många som kan komma att bo här.

Nu står jag inför den svåra frågan, om jag ska nöja mig med ett för litet palats, eller om jag ska köpa Versailles?

Hur kan då mitt palats vara för litet? På andra våningen har jag bara fem rum, eller tre. Variationen bror på hur man lägger ihop eller tar bort.

Annons

Där finns min husses och min paradsängkammare. Där finns rummet min husse och jag bor i nu. Där finns också min Agnes och min Sabrinas rum. Det rummet besår av en vardagsrumsdel och en sovalkov, stort som ett normalt studentrum. Det kan alltså bli ett eller två rum i samma rum. Sedan har jag ju rummet utan fönster. Är det ett sovrum, eller är det en jättegarderob? Det får man bestämma själv. Alltså andravåningen har tre till fem rum.

Bottenvåningen är mer lätträknad. Där finns matrummet, mitt arbetsrum och vardagsrummet. Så finns det förstås ett kök. Matrummet är nästan klart, inget annat är klart.

Hur många bor vi i huset undrar du kanske. Om det bara var jag och min husse, så skulle det väl till nödfalls duga. Men ibland kanske det kommer en Sabrina och en Agnes och hälsar på. Om det sedan samtidigt finns en David, en Stephanie, en Emily och en Evan som ska sova här, så blir det trångt. Då är vi åtta stycken som bor här.

Fast det är inte nog med det. I palatsparken bor det ibland en rödsjärtad liten svart fågelpar med ungar. De hade fyra ungar, så det blir summa sex stycken. På andra sidan huset bor det fyra svalfamiljer med tre ungar var. Det blir 20 stycken.

Alltså i mitt palats kan det bo 2+6+6+20 stycken. Det blir alltså 34 stycken som kan bo här samtidigt. Hur ska då åtta, eller sex, rum räcka?

Hej så länge

Vaira

I palatsparken kan det bo upp till sex stycken. Du ser att det är en rödsjärtad fågel som flyger iväg från hålet i muren. Bilden är tagen med telefonen, så den är inte så bra. Där inne bor det tre, fyra barn plus pappa och mamma. Det blir trångt det.

Jag står på min balkong och skådar med en bekymrad min hur trångbott det är i palatsparken. Kan jag lösa detta problem, eller måste jag köpa ett större palats?

Alla får inte ens plats inne i huset. De stackars svalorna, cirka 20 stycken som alla bajsar på min brevlåda, får bo utomhus. Kan man ha det på detta vis år 2017? Nej, jag behöver verkligen fler rum och fler toaletter.

Du kan själv se att om detta ska vara min Agnes och min Sabrinas vardagsrum, så inte finns det plats för någon säng där också. Det är ju knappt att kartongerna och målarfärgsburkarna får plats på golvet. Rummet är för övrigt snart färdigmålat. En strykning kvar och sedan ska golvet slipas.

(92)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar