Annons

Annons

Hög tid att julstäda hemma

Du ser själv. Julduk på bordet och en fin bordsgran från Amerika. I fönstret hänger en stilig adventsstjärna och lyser på kvällarna. Allt ska bort, utom den vackra västgötaspetsen Vaira i fåtöljen. Jag vill bara påpeka att det är dammsugarsladden som ligger på golvet. Nu ska här fejas!

Du ser själv. Julduk på bordet och en fin bordsgran från Amerika. I fönstret hänger en stilig adventsstjärna och lyser på kvällarna. Allt ska bort, utom den vackra västgötaspetsen Vaira i fåtöljen. Jag vill bara påpeka att det är dammsugarsladden som ligger på golvet. Nu ska här fejas!

Nej, nu går det inte att skjuta upp längre. Min husse, som gärna skjuter upp saker och ting till nästa månad, fick sig en ordentlig avhyvling av mig igår.

Julstädningen måste börja nu!

Jag hade gärna sett att min husse hade givit sig hän åt julstädningen tidigare, men han hänvisade hela tiden till att han inte har någon faster.

Annons

– Jag måste vänta till påsk, för det är så det står i sången, sade min enfaldiga husse och startade sjunga:

Nu är det jul igen och nu är det jul igen

och julen varar väl till påska.

Nu är det jul igen och nu är det jul igen

och julen varar väl till påska.

Det var inte sant och det var inte sant,

för där emellan kommer faster.

Det var inte sant och det var inte sant,

för där emellan kommer faster.

I vilket fall som helst: julsakerna måste undan. Annars får vi inte plats med påskpyntet gjort av äggkartonger, toapappersrullar, fjädrar och flirtkulor. (Husse har tre barn, som alla har utvecklat sina kreativa förmågor på dagis.)

Själv ser jag med fram emot ett gömt påskägg. Det bör innehålla hundgodis, korv, leverpastej och köttbullar.

Igår åkte, trots protesterna från min husse, alla julsakerna bort. Han ansåg att det var att förivra sig lite. Nu återstår bara dammsugning, torkning av golven och varför inte putsning av fönstren, så jag kan se ut.

– Fönstren behöver visst inte putsas, gnällde min husse. Det gjorde jag ju när Agnes avlade sin gymnasieexamen för sju år sedan.

Vi får se hur det blir med det. Ska jag vakta min gamla husse, så vill jag allt kunna se ut. Det gäller att upptäcka tjuvar, banditer, rövare och andra hundar i god tid.

 

Hej så länge

Vaira

I lilla köksfönstret var en adventsstake placerad. Det stod där för att sprida ljus, så fluglorten på fönsterglaset skulle synas även kvällstid. Nu syns spåren efter de lortaktiga insekterna bara på dagarna.

I lilla köksfönstret var en adventsstake placerad. Det stod där för att sprida ljus, så fluglorten på fönsterglaset skulle synas även kvällstid. Nu syns spåren efter de lortaktiga insekterna bara på dagarna.

Slut på trivselljuset blir det för mina grannar. Stjärnan är släckt och bortstuvad. Nu får grannarna bara titta på det svarta fönstret. Så kan det gå när julen tar slut.

Slut på trivselljuset blir det för mina grannar. Stjärnan är släckt och bortstuvad. Nu får grannarna bara titta på det svarta fönstret. Så kan det gå när julen tar slut.

Adventsstjärnan i stora rummet är ersatt med ett rivjärn. Blommorna tycker visst om att det lyser på dem, enlig min husse. Lägg märke till gunghästen Jager. Det är också en västgöte, men en västgötahäst. Husses pappa red på den för över hundra år sedan. Det finns ett foto som bevis på det.

Adventsstjärnan i stora rummet är ersatt med ett rivjärn. Blommorna tycker visst om att det lyser på dem, enlig min husse. Lägg märke till gunghästen Jager. Det är också en västgöte, men en västgötahäst. Husses pappa red på den för över hundra år sedan. Det finns ett foto som bevis på det.

(59)

1 kommentar

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar