Annons

Annons

Hög tid att plocka vårbuketter

Som du har märkt, när du tar dina promenader, så kryllar det av blommor överallt. Det finns från små, små blommor på marken till hela blommande träd. Snödropparna är däremot redan utblommade, men det har väl också du observerat. Men nu är det hög tid att plocka in vårfärgerna i den första vårbuketten för att dekorera ditt hem.

Titta vilken fin bukett min Agnes plockade, när vi tog en eftermiddagspromenad i fredags. En prydnad för varje palats och även för ett lite enklare hem som ditt. Hon är duktig på blommor min Agnes. Jag hjälpte också till förstås.

Om du kommer ihåg, så var den första vårbuketten bara vilda snödroppar. Efter att de hade plockats och blivit hopträngda i en liten vas, så var de inte så vilda längre. De höll sig lugna i nästan en hel vecka.

Annons

Men nu är det dags för buketter med färger. Hur gör man då för att få en riktigt tjusig vårbukett? För att lyckas med det till 100 procent, så behövs det två saker:

  1. En stig genom skogen, gärna jämte en stor fors, där det finns massor med blommor.
  2. En min Agnes, som gärna skövlar lite blommor och arrangerar dem på ett vackert sätt.

Dessbättre har jag tillgång till både rätt stig och min Agnes. Igår när min Agnes var här, så glömde min fotograf att fotografera, så han tog lite bilder idag på morgonen istället. Fel stig och utan min Agnes, men det är vad man kan vänta sig av honom. Fast som du ser, så växer det duktigt även på fel stigar här i Aurignac.

Vill du ha en liten blomlåda jämte din dörr, så här till påsk, så kanske du får köpa den. I alla fall om du är slö eller att det är första påsken du bor här. I min husses fall gäller båda de förutsättningarna.

När du har placerat dina blommor rätt, så välkomnar du gäster med gula påskblommor och matrummet lyses upp med trevliga vårbuketter. Då är det som det ska vara!

Hej så länge

Vaira

PS I morgon på söndag har jag sovdag. DS

Den lates vårbukett ser ut så här. Det är alltså min husse som har plockat två stora kvistar med blommor på. Han påstår att det ser elegant och stifullt ut.

Ska man titta på Aurignac nu från Plommonstigen, så är det massa blommor i vägen. Det gör inget, för de är ju också granna och luktar gott.

Att denna bild är från Plommonstigen, kan du nog lista ut. De vita blommorna ska bli till plommon, som vi kan äta om några månader. Det ska bli gott.

Den här blomman heter gul dikesblomma, bara för att den växer i diket jämte pumpstationen för avloppet. Näringsrikt och fint vatten som doftar gott i det diket!

Enligt min Agnes, så heter de här blommorna Hätteblommor. Antagligen heter de så för att det växte sådana på vår tomt i Hätte när vi bodde där. Tomten är numera barskrapad och alla växter och trän är borta, så det bara är sand där, så det finns inga växter kvar. Kanske det kan komma upp någon Saharalilja?

Om man inte vill plocka blommor själv, så går det bra att kila ner till torget och köpa lite blommor idag när det är lördag. För det behövs det dock pengar, så det blir billigare att plocka själv.

Här kan jag sitta jämte min fina påskblomlåda och vänta på gäster. Jag vet att det ska komma några snart, men det är hemligt vem det blir. Fast det ska bli roligt.

(73)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar