Annons

Annons

Högtidsstunder för minoriteter

Att stå på en bänk i 20 minuter vid Linköpings central och vänta på ett försenat tåg, som har med sig min Agnes, kan kanske vara en positiv upplevelse utan motstycke för somliga. Jag tillhör dessvärre inte den minoritetsgruppen.

Att stå på en bänk i 20 minuter vid Linköpings central och vänta på ett försenat tåg, som har med sig min Agnes, kan kanske vara en positiv upplevelse utan motstycke för somliga. Jag tillhör dessvärre inte den minoritetsgruppen.

Tänk vilken högtidsstunder jag har upplevt igår och idag. Det var kanske inte riktigt högtidsstunder för mig, eftersom jag inte kan räkna in mig till de gynnade minoriteterna. Men det var säkert någon som blev tillfredställd, skulle jag tro.

Annons

I skrivande stund hade jag känt en stor lycka om jag hade tillhört de minoriteter som tycker att det är roligt när datorn hänger sig. Inte hela datorn, utan bara programmet som ska lägga till 18 nya bilder till de 78.702 bilderna som redan är importerade. Det finns nog de som tycker att det är roligt att sitta och titta på ett litet hjul som snurrar.

En annan minoritet som lyckliggjordes igår var ”Vi som gillar att sitta på en bänk och vänta på försenade tåg”. Hela 20 minuter av oförställd lycka kunde dessa personer få, då jag väntade på min Agnes på Linköpings central.

Fast det var inte slut där. ”Vi som älskar trafikkaos” fick också sin beskärda del vid stationen. Med ett så enkelt knep som ett trafikljus som älskar rött, har Linköpings kommun tillgodosett dessa personers behov att fullt ut utleva sina böjelser. Skickligt!

”Vi som tycker om mörker, kyla, blåst och regn om höstarna” har nog sitt lystmäte idag. Sällan har jag upplevt så ruggigt väder. Vädret har också gjort att gruppen ”Vi ser hellre löven på marken än i träden” kan uppleva årets högtidsstunder just idag. Det är bara att gå ut.

Hör du till det fåtal som kan sorteras in i gruppen ”Vi som gillar att ta suddiga bilder av västgötaspetsar i en mörk skog”, så ska du verkligen passa på idag. Molnen är så tjocka, så det bara kommer lite ströljus ner till en västgötaspets. Det är knappt ledsyn i min skog, kan jag berätta.

Tyvärr tillhör jag ingen av ovanstående minoriteter, så jag tänker tillbringa dagen sovande i tv-soffan under ett täcke jämte min Agnes, som kom hem igår. Det är både varmt och skönt.

Hej så länge

Vaira

Stillastående bilar är inget jag hurrar för, men det var vad ett vackert rödljus fixade vid stationen i Linköping igår. Det finns säkert de som tycker det är roligt. Ser du min Agnes vid min bil? Jag sitter redan i bilen, men min husse och min Agnes tyckte inte det var någon idé att ens försöka att komma ut. En rondell kanske?

Stillastående bilar är inget jag hurrar för, men det var vad ett vackert rödljus fixade vid stationen i Linköping igår. Det finns säkert de som tycker det är roligt. Ser du min Agnes vid min bil? Jag sitter redan i bilen, men min husse och min Agnes tyckte inte det var någon idé att ens försöka att komma ut. En rondell kanske?

De medborgare som hatar grönt gräs och löv på träden, kan få sitt lystmäte idag. Det verkar som alla löven har trillat ner på en gång. Jag tycker bättre om sommaren, fast man ska vara snäll mot minoriteter också.

De medborgare som hatar grönt gräs och löv på träden, kan få sitt lystmäte idag. Det verkar som alla löven har trillat ner på en gång. Jag tycker bättre om sommaren, fast man ska vara snäll mot minoriteter också.

När det aldrig blir ljust i skogen, det är då du ska passa på att fotografera suddiga västgötaspetsar. Detta är förstås om din läggning är åt det hållet. Ser du mig? Det är jag som är den suddiga massan i nedre högra hörnen. Vänster baktass syns ganska tydligt.

När det aldrig blir ljust i skogen, det är då du ska greppa din kamera och passa på att fotografera suddiga västgötaspetsar. Detta är förstås om din läggning är åt det hållet. Ser du mig? Det är jag som är den suddiga massan i nedre högra hörnen. Vänster baktass syns ganska tydligt.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar