Annons

Annons

Hos vem sov jag Vaira i natt?

Det är inte konstigt att du inte känner igen min säng. Det är nämligen inte alls min säng. Trots att den är så smal, så envisades husse med att ta upp merparten av den säng som var avsedd för mig. Men var bor sängen?

Det är inte konstigt att du inte känner igen min säng. Det är nämligen inte alls min säng. Trots att den är så smal, så envisades husse med att ta upp merparten av den säng som var avsedd för mig. Men var bor sängen?

Ser du att det inte är min säng jag ligger i? I morgon tänker jag tala om var jag är. Så mycket kan jag säga, att jag har lämnat huvudstaden (=Tranås) och begivit mig till en förort.

Anledningen till att jag har tagit denna resa, helt inkognito, är att min husse ska leka med sina gamla lekkamrater. Det här känt varandra sedan de var väldigt unga. Vi pratar alltså nu om förhistorisk tid (≈1958). Klart förra årtusendet alltså.

Annons

För att komma till en förort, så måste man åka bil i flera timmar norrut. Jag är faktiskt ganska nära Nordpolen. Detta kan jag bevisa genom att det snöar här.

Fördisken har varit ypperlig. Maten har varit ännu bättre. Jag för min mat toppad med köttslamsor nämligen. Det är hon som bor här, som är så förstående. Hon vet vilka behov vi västgötaspetsar har, för att vi ska vara friska och sunda.

I morgon kommer jag att avslöja följande skvaller:

  1. Var jag är.
  2. Hos vem jag är.
  3. Vilka fler av husses gamla lekkamrater som kommer.
  4. Vilken förort lekkamraterna kommer ifrån.

Redan idag kan jag avslöja, att det var i Mariefred de här åldringarna lekte när de var unga. Jag är ung, så jag brukar leka med Charlie.

Hej så länge

Vaira

Folket här i förorten är mörkrädda. Därför har de lampor som lyser på både vägar som gångbanor. Dessutom vill de inte ha smutsiga tassar, så de har lagt asfalt där man ska gå. Min gata, i huvudstaden Tranås, saknar både asfalt och belysning.

Folket här i förorten är mörkrädda. Därför har de lampor som lyser på både vägar som gångbanor. Dessutom vill de inte ha smutsiga tassar, så de har lagt asfalt där man ska gå. Min gata, i huvudstaden Tranås, saknar både asfalt och belysning.

Bara för att jag är så himla långt norrut, så snöar det här. Mossan i min skog är betydligt mjukare att gå på än asfalten här. Dessutom tycker jag nog min skog är vackrare än de gråa husen som pryder det här torget.

Bara för att jag är så himla långt norrut, så snöar det här. Mossan i min skog är betydligt mjukare att gå på än asfalten här. Dessutom tycker jag nog min skog är vackrare än de gråa husen som pryder det här torget.

Nu tänker du säkert så här: Nej men Vaira, går du där alldeles själv utan att ha din husse i koppel! Du behöver inte vara orolig. Jag har husse under full kontroll och han fick gå okopplad en liten stund. Han känner sig så duktig och mallig då, nämligen.

Nu tänker du säkert så här: Nej men Vaira, går du där alldeles själv utan att ha din husse i koppel! Du behöver inte vara orolig. Jag har husse under full kontroll och han fick gå okopplad en liten stund. Han känner sig så duktig och mallig då, nämligen.

Detta är säkert första gången som det snöar på min bil. Jag tror att den längtar till sydligare trakter (=Tranås), så den slipper frysa. Dessutom är den kanske blyg, så den inte vill vara parkerad bland så många andra främmande bilar.

Detta är säkert första gången som det snöar på min bil. Jag tror att den längtar till sydligare trakter (=Tranås), så den slipper frysa. Dessutom är den kanske blyg, så den inte vill vara parkerad bland så många andra främmande bilar.

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar