Annons

Annons

Hund övergiven i rivningshus

Här ska jag just överges. Ledsen står jag och blickar mot friheten utanför dörren. Snart stängdes dörren och jag blev inlåst i rivningshuset.

Detta är minsann inget vardagsbrott. Det är mycket grövre. Idag hittades en övergiven och svältande hund, en vacker västgötaspets, i ett rivningshus.

Man tror inte det är sant, men bara för ett par timmar sedan hittades en hund, som hade blivit lämnad alldeles ensam i ett rivningshus.

Annons

Hunden hade tillbringat mycket lång tid i det fallfärdiga huset. Ingen mat att mätta den svältande magen med, bara lite vatten. Hur den synnerligen tjusiga hunden hade överlevt vistelsen i huset är, och kommer att förbli, en svårlöst gåta. Uppenbarligen är det segt virke i skönheten, det vill säga den upphittade västgötaspetsen.

Till saken hör att den som begick det hemska brottet (=min husse) och övergav västgötaspetsen, var samma person (=min husse) som räddade den instängda vackra hunden från en för tidig död i absolut sista stund.

Du kanske har gissat att det var jag som är den lidande hunden som bara lämnades i rivningshuset. Min husse övergav mig i över tolv timmar i det alldeles öde huset. En fruktansvärd upplevelse för mig, som jag kommer att bära med mig resten av livet.

Du frågar dig kanske hur jag kunde hålla reda på en så lång tid? Enkelt för en sådan begåvning som jag.

När husse övergav mig, så stod den långa visaren på klockan på 9. När han så äntligen efter en lång tid drabbades av dåligt samvete och återvände, så hade samma visare släpat sig till över 3. Då blir det alltså 9 + 3 = 12 timmar.

Jag vill bara tillägga att jag inte ens hade fått någon frukost, när han övergav mig. Hur jag nu ska göra när husse  hamnar i fängelse, det vet jag inte, för där kommer han att sitta i två år. Det är bara att läsa brottsbalken: För djurplågeri dömes den som ”uppsåtligen eller av grov oaktsamhet, genom misshandel, överansträngning eller vanvård eller på annat sätt, otillbörligen utsätter djur för lidande, dömes för djurplågeri till böter eller fängelse i högst två år”.

Hej så länge

Vaira

När stora visaren stod lite över 3, så kom äntligen räddningen i form av den som hade låst in mig. Han övergav mig när visaren stod på 9 och 3 + 9 = 12 timmar. Behöver jag mer bevis än så här? Denna tid var jag också helt utan mat, ska du veta.

Det var i min utsiktsfåtölj, som står i rivningshuset, som jag tillbringade alla de 12 timmar jag var övergiven. Att gå ut till min matskål i köket för att fylla min hungrande mage, visste jag var lönlöst. Den hade varit rejält tom sedan gårdagens middag.

”Fy, på dig husse. Det här gör du inte om! Förresten kan du det inte, eftersom du kommer hamna i finkan.” Jag var så förgrymmad på min husse, så jag läxade upp honom ordentligt.

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar