Annons

Annons

Hur i katten firade jag i går

Också ett sätt att fira midsommar. Högt uppe i ett körsbärsträd sitter den här kattan. Om du undrar vem som glatt skällande skrämde upp katten dit och vem katten tittar på, så tänker jag inte tala om det. Fast det var väldigt roligt, måste jag säga.

Också ett sätt att fira midsommar. Högt uppe i ett körsbärsträd sitter den här kattan. Om du undrar vem som glatt skällande skrämde upp katten dit och vem katten tittar på, så tänker jag inte tala om det. Fast det var väldigt roligt, måste jag säga.

Jag var bjuden på fest igår. Jag fick även ta med mig min husse. Festen var hos min resursfamilj i deras trädgård. Ja, vi satt ute, fastän det var så varmt.

Med på festen var min resursmatte, min resurshusse, min resursmattes bror Calle, min husse och så jag förstås. Det var många godsaker som dukades upp i trädgården. Det riktigt vattnades i munnen. Vad jag förstod, så skulle var och en få ta själv efter tycke, smak och behov. Jag siktade genast in mig på skålen med prinskorv och köttbullar. Jag kanske inte skulle bli riktigt mätt, men det var ju en bra början.

Annons

Nu går det ju inte alltid som man tänkt sig. Alla fick ta vad de ville, alla utom en. Den mobbade och djupt kränkta och svältande, var ingen mindre än Vaira. Det vill säga jag. Jag hade bara en skål med vatten. Ja, du läste rätt, vanligt vatten.

Dock måste jag ge en eloge till min resursmatte. Hon gav mig lite utökad fördisk, som bestod av en korv och en köttbulle. Ett litet smakprov för att reta upp smaklökarna. Det är orättvist här i världen.

Men hur i katten firade jag då, när de andra satt och fullständigt vräkte i sig? Jo, det ska jag berätta för dig. Över trädgården kom det en mallig katt spatserande. Katten hade inte sett mig. De frossande vid matbordet hade inte sett katten. Jag såg katten.

Jag undrar så om katten fortfarande sitter uppe i körsbärsträdet? Där satt den igår i alla fall av någon konstig anledning.

Hej så länge

Vaira

Calle är resursmattes bror. Han var snäll och jag fick sitta i hans knä då och då. Handen som så girigt greppar ölflaskan till höger, tillhör min resurshusse. Dessbättre greppade han inte efter en klotång. Han, liksom Calle fick massor med mat, till skillnad från en stackars västgötaspets.

Calle är resursmattes bror. Han var snäll och jag fick sitta i hans knä då och då. Handen som så girigt greppar ölflaskan till höger, tillhör min resurshusse. Dessbättre greppade han inte efter en klotång. Han, liksom Calle fick massor med mat, till skillnad från en stackars västgötaspets.

Jag skäms. Detta är min husse som egensinnigt lastar upp godsaker på sin tallrik, utan en tanke på den svältande Vaira, som var i starkt behov av korv och köttbullar.

Jag skäms. Detta är min husse som egensinnigt lastar upp godsaker på sin tallrik, utan en tanke på den svältande Vaira, som var i starkt behov av korv och köttbullar.

Oh, åt min husse så mycket, undrar du nog. Då ska du veta att detta var det han vräkte åt sig första runda, som följdes av många, många fler.

Oh, åt min husse så mycket, undrar du nog. Då ska du veta att detta var det han vräkte åt sig första runda, som följdes av många, många fler.

Se där ja. Nu rör min husse om lite bland mina korvar och köttbullar, innan han ger dem till mig. Nejdå, han bara tog till sig själv. Så orättvist kan det vara i livet. Är det rätt att göra så mot en västgötaspets?

Se där ja. Nu rör min husse om lite bland mina korvar och köttbullar, innan han ger dem till mig. Nejdå, han bara tog till sig själv. Så orättvist kan det vara i livet. Är det rätt att göra så mot en västgötaspets?

Och vinnaren i kategorin ”Årets sämsta gruppbild midsommarafton 2016” är ingen mindre än min husse. Resurshusse, som stirrar på sina beska droppar, har inte släppt greppet om ölflaskan, resursmatte letar efter den tappade gaffeln, Calle jagar en envis fluga och den vackraste på bilden (=jag) tittar bort. En överlägsen vinnare 2016!

Och vinnaren i kategorin ”Årets sämsta gruppbild midsommarafton 2016” är ingen mindre än min husse. Resurshusse, som stirrar på sina beska droppar, har inte släppt greppet om ölflaskan, resursmatte letar efter den tappade gaffeln, Calle jagar en envis fluga och den vackraste på bilden (=jag) tittar bort. En överlägsen vinnare 2016!

Nja, jag tar hellre korv och köttbullar. Men övriga gillade resursmattes mandeltårta med crème fraiche och jordgubbar. Väldigt god var den till och med, enligt husse. Jag kan inte lämna något omdöme, alldenstund jag inte fick smaka.

Nja, jag tar hellre korv och köttbullar. Tror jag. Men övriga gillade resursmattes mandeltårta med crème fraiche och jordgubbar. Väldigt mycket god var den till och med, enligt husse. Jag kan inte lämna något omdöme, alldenstund jag inte fick smaka.

Många korvar och många köttbullar fanns det kvar, när jag tilldelades en liten prinskorv och liten köttbulle. Tänk ändå vad jordens resurser är orättvist fördelade. Jag tycker nog den verkligt behövande (=Vaira), skulle få så hon kunde ha ätit sig mätt, när det nu var midsommarafton.

Många korvar och många köttbullar fanns det kvar, när jag tilldelades en liten prinskorv och liten köttbulle. Tänk ändå vad jordens resurser är orättvist fördelade. Jag tycker nog den verkligt behövande (=Vaira), skulle få så hon kunde ha ätit sig mätt, när det nu var midsommarafton. Men tända ett tack till resursmatte, som förbarmade sig över en svältande hund.

LÄS OCKSÅ

(61)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar