Annons

Annons

Hur man ordnar reseboende

När man är ute och åker, till exempel från Tranås till Aurignac, kan det vara bra att bo på något hotell längs med vägen. Att åka tillbaka hem för att sova varje dag, blir både dyrt och opraktiskt. Dessutom kommer man ju aldrig fram.

Sandrine och min Agnes utanför stället vi bodde så bra och till ett pris som min husse uppskattade. Det är precis innan vi ska åka, så jag sitter redan i bilen, om du undrar.

Ett bra sätt att hitta någonstans att bo, är att göra som min Agnes, min husse och framför allt jag gjorde när vi åkte till Aurignac.

Första natten sov vi på färjan. Då åkte vi samtidigt som vi sov. Dessutom var det så praktiskt att jag kunde sova växelvis hos min Agnes och min husse. (Min husse hade som vanligt gått och lagt sig i min säng,) Vi somnade i Malmö och vaknade i Travemünde. Så kan det gå ibland.

Annons

Ska man sova en andra natt, så är det bra att ha vänner. Min Agnes kände några som hade ett chambre d’hôte i Athée. (Inte vansinnigt långt från Dijon.) Eftersom min Agnes känner ägarna väldigt bra, så innebar det att priset per natt blir 0€, fast då ingår frukost förstås. Min husse, som är smålänning, tyckte priset var väldigt bra. Det fanns dessutom trevliga promenader runt där, vilket jag tyckte var väldigt bra. Det var skönt att sträcka på benen. Också där kunde jag skutta mellan sängarna på natten. Uppskattat av alla, utom den gången jag råkade landa på min Agnes efter en i mitt tycke elegant luftfärd.

Efter frukosten, så åkte vi till hotellet i Aurignac, vilket jag ber att få återkomma till.

Hej så länge

Vaira

Jag tog med mig min Agnes på en morgonpromenad i Athée. Min Agnes hade inte varit där tidigare, för min Agnes vänner har just köpt stället. Å andra sidan hade jag inte varit där heller.

Bara vi kom runt hörnet vid vårt kvarter, så bredde denna lanliga idyll ut sig. Antagligen finns det kossor att valla på ängarna, om man har lite tur. En bra promenadväg.

Det var här vi bodde. Vårt rum låg till vänster på övervåningen, så du ser inte våra fönster. Min bil skymtar till höger, eftersom det var stökigt att köra in med släpet på gården.

Det fanns en hund i huset också, men det var ingen riktig hund. Däremot fanns det en alldeles riktig katt, men den hade vett att hålla sig undan för mig. Vi hade inte det här rummet.

Ett typiskt rum på ett ställe man bor på i Frankrike. Vårt rum hade stökats till, så min husse fotograferade ett annat. Vårt var större.

Husses uppätna frukost. I burken hade det funnits hemgjord yoghurt. Min husse tyckte dock det smakade som hans barndoms filbunke. Det blev ingen regelrätt fördisk för mig, men det trillade ner lite grejer både från min Agnes och från min husse. Sylten och mandlar och nötter var hemgjort och kom från den egna trädgården. Där fanns det också getter.

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar