Annons

Annons

Hurra till min duktiga Agnes

Igår ringde det en glad Agnes från Toulouse. Hon hade fått tillbaka sitt examensarbete på djuristlinjen (där man studerar djur i diken), som hon har skrivit det senaste året. Betyget då? Hon fick högsta möjliga betyg, vad trodde du!

Agnes kunde lugnt luta sig tillbaka, när jag läste igenom det senaste hon hade skrivit. Utan min hjälp, så vet man inte hur det hade gått. Mina synpunkter var många och värdefulla.

Hon har naturligtvis haft god hjälp av mig med examensarbetet. Varje gång hon har varit här hemma och när jag har varit och hälsat på henne i Uppsala, har jag lämnat värdefulla synpunkter.

För säkerhets skull har hon skrivit examensarbetet på ett språk ingen förstår (=franska). Det heter La Procréation Médicalement Assistée, Une comparaison entre la Suède et la France kort och gott. Den är en liten kort essä på 82 sidor sammanlagt. Mycket papper går det åt, om man vill skriva ut den.

Annons

Nu är Agnes färdig med att studera djur i diken, i Sverige i alla fall. Hon ska uppgradera sig lite till i Frankrike, har jag hört ryktas från i denna fråga vanligtvis välunderrättad källa (=min Agnes). Fransk magisterexamen ska det bli också, tror jag.

I vilket fall som helst: GRATTIS MIN AGNES!! Du har varit jätteduktig och både jag och min husse är jättestolta!

Hej så länge

Vaira

Det här var på Alla hjärtans dag som min Agnes fick en puss och den här chokladasken av mig. Nu är hon värd en chokladask till och en flaska champagne dessutom. Det var för övrigt den här asken som trillade ner på golvet och alla bitarna (=3 st) föll ut och hamnade olyckligtvis i min mage.

Så här mallig var min Agnes när hon praktiserade som jurist i Toulouse för något år sedan. Hur mallig ska hon då inte vara idag, fast med all rätt, tycker jag.

Många timmar satt min Agnes vid sitt bord i Flogsta i Uppsala. Minst lika många timmar har hon suttit på andra ställen, där hon har bott. Nu är hon äntligen färdig.

(173)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar