Annons

Annons

Husse fick godaste presenten

Det är inte utan att jag skrattar förnöjt för mig själv, när jag känner doften från grillen. Frågan är bara kommer jag att få allt eller blir det bara fördisk? Ja, det får jag se.

Det är inte utan att jag skrattar förnöjt för mig själv, när jag känner doften från grillen. Frågan är bara kommer jag att få allt eller blir det bara fördisk? Ja, det får jag se.

I slutet av april fyllde min husse år. Helt oförtjänt fick han en fin present av min resursfamilj. Han fick en elektrisk grill. Husse tyckte att den var för fin att använda, men igår slog han till.

Det började med att husse var och handlade och upptäckte köttfärs med kort datum till starkt reducerat pris. Min husse slog till, så han kom hem med 400 gram köttfärs han inte visste vad han skulle göra med.

Annons

– Vad ska jag göra med köttfärsen Vaira, undrade min husse villrådigt.

Mitt förslag att ge allt till mig, tog han ingen notis om.

– Vad är enklast?

– Grillade hamburgare! Då räcker det i fyra dagar!!!

Det blev nu ett bra läge att prova den nya grillen. Husse blandade i grejer i köttfärsen, gjorde fyra bollar och plattade ut en. Den var den vi grillade. Den var god. Jag fick nämligen lite fördisk. Min resursfamiljs present fungerade utmärkt.

RECEPT

Hamburgare

 • Alt 1 (lite krångligt)
 • Valla hem en ko
 • Stoppa den i köttkvarnen
 • Krydda om du vill
 • Grilla om du vill
 • Ge till Vaira

 

 • Alt 2 (gör som husse)
 • 400 g färdigköpt nötfärs
 • Krydda med flingsalt (hickory smoked), fyra sorters peppar, rosmarin
 • Grilla på min husses elgrill
 • Ge gärna mycket till Vaira

 

 • Sallad
 • Strimla billiga saker som vitkål, rödkål, rödlök, ramslök, sallad
 • Gör en dressing med lite olja och dijonsenap, eller något annat

 

Jag vill passa på att framhålla, att salladen är något du gärna kan hoppa över. Grilla gärna två hamburgare. En till dig och en till Vaira, men glöm inte att Vaira trots en egen hamburgare också bör ha rejält med fördisk.

Smaklig måltid!

Hej så länge

Vaira

Redan innan hamburgaren hamnade på grillen, så kände jag att det kunde arta sig till en bra måltid. Det riktigt vattnades i munnen.

Redan innan hamburgaren hamnade på grillen, så kände jag att det kunde arta sig till en bra måltid. Det riktigt vattnades i munnen. Så mycket så jag måste slicka mig om munnen.

Bara för att snitsa har min husse gjort så att det blir närmönster på hamburgaren. Han tycker det är finare. Men visst ser den god ut och snabbt går det.

Bara för att snitsa har min husse gjort så att det blir nätmönster på hamburgaren. Han tycker det är finare. Men visst ser den god ut och snabbt går det. Hurra för husses present.

Det är inte snällt att fresta en Vaira, men det är just vad min husse gör. Han tror att detta är hälsokost för honom. Det hade det varit, om han hade hållit sig till grönsakerna och jag hade fått köttet.

Det är inte snällt att fresta en Vaira, men det är just vad min husse gör. Han tror att detta är hälsokost för honom. Det hade det varit, om han hade hållit sig till grönsakerna och jag hade fått köttet.

Lite fördisk fick jag. Det var ju långt ifrån vad jag fick på de franska restaurangerna, men å andra sidan var det inte lika gott. Bara nästan.

Lite fördisk fick jag. Det var ju långt ifrån vad jag fick på de franska restaurangerna, men å andra sidan var det inte lika gott. Bara nästan.

LÄS OCKSÅ

(62)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar