Annons

Annons

Husse fick snökatastrof på bild

I den tjutande stormen kämpade sig min Sabrina och min Agnes ut för att göra en snögubbe. Det var min Sabrinas första snögubbe. De har inte så mycket snö vare sig i Toulouse eller Reunion, där hon bodde innan. Men min Agnes är en van snögubbebyggare. Gubben till vänster är en oäkta gubbe.

I den tjutande stormen kämpade sig min Sabrina och min Agnes ut för att göra en snögubbe. Det var min Sabrinas första snögubbe. De har inte så mycket snö vare sig i Toulouse eller Reunion, där hon bodde innan. Men min Agnes är en van snögubbebyggare. Gubben till vänster är en oäkta gubbe.

Jag har glädjen att i stormens spår här hemma, kunna presentera rykande färska (= 23 december) bilder från ett våldsamt mycket värre snöoväder i Seattle. Min husse har också kunnat lämna en ögonvittnesskildring från eländet.

Annons

Vi må klaga över julstormen Urd här hemma, men det tycks vara ett intet mot det som invånarna i Seattletrakten har fått utkämpa. Som tur är har jag ett ögonvittne (=min husse) på plats, så han kan rapportera till oss alla via mig. Så här skriver min hjälte:

Hej Vaira

Här är det fullt kaos. Snön vräker ner. Jag överdriver inte när jag säger att det har kommit över två centimeter av den vita nederbörden. Snöflingorna var stora som dasslock, så den som träffades av dem blev faktiskt blöta.

Somliga flickor trotsade dock hundvädret och gjorde äkta snögubbar (= tillverkade av snö och inte plast). Trots detta hemska väder begav jag mig ut för att fånga katastrofen på bild. Dessbättre hade vi elen kvar, så husens glada jullampor lyste upp min väg genom livet.

Senare framåt kvällen började det töa och regna. Väderomslaget gjorde att vattnet på gatorna steg från 0,63 mm till 1,25 mm inom loppet av ett par timmar.

På julaftonens morgon hade den mesta snön försvunnit, så en White Christmas kunde vi inte ens drömma om. Bara höra på radion.

Ha det så bra Vaira och hälsa till din ex-matte Gunnel.

Från ovädrets Seattle

Din Husse

Nu ska du ju veta att min husse gärna överdramatiserar sina upplevelser. Jag tror inte att det var så farligt. Han är nog bara avundsjuk på vår storm Urd.

Hej så länge

Vaira

I detta hemska väder pulsade husse i snön på gatorna. Det är tur, att han har tränat på min gata hemma. Nog är min husse modig, men det var ju vackert upplyst på gatorna i alla fall.

I detta hemska väder pulsade husse i snön på gatorna. Det är tur, att han har tränat på min gata hemma. Nog är min husse modig, men det var ju vackert upplyst på gatorna i alla fall. Min gata är kolsvart.

Det var inte bara min Agnes och min Sabrina som slog till och kreerade gubbar av snö. Eller är detta en snögumma? Jag kan ju hoppas det, för allt för länge har snögubbarna dominerat. Det är dags för gummorna att ta över.

Det var inte bara min Agnes och min Sabrina som slog till och kreerade gubbar av snö. Eller är detta en snögumma? Jag kan ju hoppas det, för allt för länge har snögubbarna dominerat. Det är dags för gummorna att ta över.

Ja, du ser ju själv snöslasket på gatan. De svårforcerade snövallarna är väl säkert ett par centimeter höga. Detta var dock inget som stoppade min husse! En del hus verkar ha tagit i lite för mycket när det gäller belysningen, så min husse blev säkert bländad också.

Ja, du ser ju själv snöslasket på gatan. De svårforcerade snövallarna är väl säkert ett par centimeter höga. Detta var dock inget som stoppade min husse! En del hus verkar ha tagit i lite för mycket när det gäller belysningen, så min husse blev säkert bländad också.

Den här bilden är tagen tidigare på dagen. Som du ser är snöflingorna stora som dasslock, vilket dock inte hindrar de käcka julhandlarna att trotsa vädrets makter och kämpa sig fram mot den stora affären vid horisonten. Eller är den bara en hägring?

Den här bilden är tagen tidigare på dagen. Som du ser är snöflingorna stora som dasslock, vilket dock inte hindrar de käcka julhandlarna att trotsa vädrets makter och kämpa sig fram mot den stora affären vid horisonten. Eller är den bara en hägring?

(40)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar