Annons

Annons

Husse köper presidentpalats

Min husse framför presidentpalatset i Aurignac, som han kanske tänker köpa. Aurignac är en stor, stor stad. Där bor det över 1000 personer.

Min husse framför presidentpalatset i Aurignac, som han kanske tänker köpa. Aurignac är en stor, stor stad. Där bor det över 1000 personer.

Bonjour. Je suis president Vaira Freiberga och jag kanske flyttar till Frankrike. Husse har varit och tittat på ett presidentpalats i Aurignac. Hårda förhandlingar pågår för fullt med säljare och hantverkare.

Annons

Om du kommer ihåg, så flyttade påven Gregorius XI från Rom till Avignon 1376. Jag vill inte vara sämre än en gammal påve, så jag kanske flyttar från Tranås till Aurignac 2017. Min husse har hittat ett lämpligt palats åt oss där. Huset är ett av de nyare i staden, då det är från 1850. De andra husen är från medeltiden, men jag vill ha ett modernt palats.

Nu ska du inte tro att det är min husse som förhandlar. Nej, det är min Sabrina förstås. Hon är van vid förhandlingar i fastighetsaffärer, eftersom hon arbetar med sådant.

En av fördelarna, om jag flyttar till Aurignac, är att jag bara kommer att bo en timme från min Agnes och min Sabrina. Jag har ju ingen Per i Mantorp längre. En annan fördel är att det bara är 10 meter till affären och 15 meter till slaktaren, där man säkert kan få märgben.

Fast inget är klart än, så vi får se hur det går. Charlie kommer däremot att bo långt bort, men vi är bara vänner. Han kan komma att hälsa på, för det finns tre gästrum som väntar på alla som vill komma. Min Agnes och min Sabrina, har dock redan paxat för det största.

Hej så länge

Vaira

Staden ligger tydligen uppe på en kulle. Runt om finns det trevliga promenadstigar, som jag och min husse kan promenera på. Från staden ser man Pyrenéerna. Då kan jag se snö, om det är så att jag skulle längta.

Staden ligger tydligen uppe på en kulle. Runt om finns det trevliga promenadstigar, som jag och min husse kan promenera på. Från staden ser man Pyrenéerna. Då kan jag se snö, om det är så att jag skulle längta.

Där, på balkongen, skulle jag kunna stå och visa upp mig för folket i Aurignac. Tänk vad det skulle bli stolta och glada, om det flyttade en västgötaspets som är president till just deras stad. Avignon kan slänga sig i väggen.

Där, på balkongen, skulle jag kunna stå och visa upp mig för folket i Aurignac. Tänk vad de skulle bli stolta och glada, om det flyttade en västgötaspets som är president till just deras stad. Avignon kan slänga sig i väggen.

Min Agnes står och diskuterar med hantverkare vad som behöver göras i mitt sov- och arbetsrum. Det kom snickare, rörmokare, elektriker och murare. Hoppas det inte blir för dyrt för mig.

Min Agnes står och diskuterar med hantverkare vad som behöver göras i mitt sov- och arbetsrum. Det kom snickare, rörmokare, elektriker och murare. Hoppas det inte blir för dyrt för mig.

Vardagsrummet är det som behöver fixas till mest. Hantverkarna, som har sett det mesta i ruinväg, tyckte inte att det skulle vara några problem alls. Vi får väl se, men jag vill ha en skön tv-soffa.

Vardagsrummet är det som behöver fixas till mest. Hantverkarna, som har sett det mesta i ruinväg, tyckte inte att det skulle vara några problem alls. Vi får väl se, men jag vill ha en skön tv-soffa.

Tänk vad min Agnes var glad när hon och min husse var ute och åt, när hon förstod att jag kanske flyttar en timme från henne. Då kan hon komma och hälsa på varje helg, om det inte är någon rugbymatch förstås.

Tänk vad min Agnes var glad när hon och min husse var ute och åt, när hon förstod att jag kanske flyttar en timme från henne. Då kan hon komma och hälsa på varje helg, om det inte är någon rugbymatch förstås.

(147)

2 kommentarer

 


Annons

Annons

Laddar