Annons

Annons

Husse massakrerar mitt palats

Min Agnes är inte här. Min Sabrina är inte här. Vad gör min husse då? Han fullkomligt förstör mitt palats. Förutsättningarna för världens finaste konstutställning av fotoporträtt är totalt bortsopade.

Redan ingången till korridoren har min misslyckade husse förstört. Golvet var inte så vasst innan, men det hade varit bättre om inte min husse hade givit sig i kast med sin ”förbättring”.

Meningen var att min husse skulle lägga ett fint golv i min korridor, från min paradkorridor via toaletten och badrummet till min paradsovkammare och balkongen. Men vad gör min fullkomligt inkompetente husse när ingen övervakar honom? Jo, han gör golvet i korridoren randigt med en vit färg han kallar spackel.

Annons

Jag hade tänkt att korridorens kala väggar skulle fyllas med utmärkt fotokonst i fina guldramar. Eftersom endast det bästa är gott nog i mitt palats, så skulle alla bilderna föreställa Vaira. Bilder på mig alltså. Några enstaka bilder av Sverker, Egon och Charlie hade jag väl också kunnat acceptera, men då i silverramar.

Men med det fula golv som min husse har åstadkommit, så kan man ju inte gärna ta in besökare i korridoren. Jag skulle få skämmas ihjäl.

Varför stoppade jag då inte min husse i hans förstörelse? Det berodde på att jag i ett svagt ögonblick trodde på vad min husse sade.

– Här ska det bli fint, förstår du Vaira, sade min husse till mig, när han började slafsa ut det kladdiga spacklet på det redan fula betonggolvet, som tidigare gömdes under en sunkig heltäckningsmatta.

Vad blev då resultatet? Jo, ett randigt golv, som absolut ingen kan tycka är annat än det fulaste golvet de sett.

Jag är besviken, ledsen och kränkt. Och dessutom får inte världen möjlighet att se världens finaste fotoutställning med porträtt av världens finaste Vaira. Konstälskarna i hela världen gråter.

Hej så länge

Vaira

Titta bara vilka fina väggar till en fotoutställning, där man kunde få se och uppleva världens vackraste i alla kategorier hänga i vackra guldramar. Du förstår säkert att porträtten skulle föreställa västgötaspetsen Vaira (=jag). Men titta på det fula golvet. Inte kan man ta hit besökare. Balkongen kommer att vara stängt för utomstående i fortsättningen.

Randigt golv och kala väggar. Med ett fint golv och vackra bilder på väggarna, hade denna korridor kunnat bli utsett till ett världsarv av UNESCO. Nu hamnar väl korridoren på listan över ”Världens fulaste korridorer”.

En högklassig konst av detta slag var det jag hade tänkt mig skulle pryda väggarna. Världens vackraste i olika miljöer. Du förstår att det är mig, som jag menar. Här står jag på en klippavsats med en brusande fors långt under mig (nedre högra hörnet) och den historiska Aurignacgrottan uppe till vänster. Det finns massor av bilder av mig i olika miljöer, som alla hade platsat på en vägg.

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar