Annons

Annons

Husses fina födelsedagstårta

Tänk att så här för fin blev husses födelsedagstårta. Alldeles för fin tycker jag. Jag har redan fått fördiska lite och mer väntar jag mig.

Tänk att så här för fin blev husses födelsedagstårta. Alldeles för fin tycker jag. Jag har redan fått fördiska lite och mer väntar jag mig.

Igår var jag hos min resursmatte och kreerade en födelsedagstårta till min husse. Jag ville att vi skulle göra en enkel, inte särskilt god, tårta. Då min resursmatte satte i utsikt att även jag skulle få smaka, så ändrade jag mig på den punkten. Jag tänkte till och med offra mitt delikatessgodis för att få den extra delikat.

Annons

Det är husses födelsedag idag. Då gäller det att fira försiktigt, eftersom man inte får ta ut sig till min födelsedag i november. Den stora dagen gäller det nämligen att ha alla krafter kvar, så att jag kan firas på ett överdådigt, men värdigt, sätt. Men en tårta kan ju min husse få, bestämde min resursmatte och jag.

Här är resursmattes recept som vi använde:

Husses alldeles för fina födelsedagstårta                                               Ugn 250 grader

Rulltårtsbotten

 • 3 ägg
 • 1 ½ dl socker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk vatten

Fyllning:

 • 1 ½ dl vispgrädde
 • 1 ½ dl nutella
 • 1 ½ dl hallonsylt
 • 2 tsk rom om så önskas
 • 3 dl vispgrädde.
 • Mandelmassa /marsipan till lock.

Bara för att du ska kunna göra en likadan, är det riktigt många fina bilder idag (jag är med på de flesta).

Hej så länge

Vaira

Börja med att ha i ägg. Knäck dem först, så bara äggens innehåll hamnar i skålen. Skalen kan du spara till påsk.

Börja med att ha i ägg. Knäck dem först, så bara äggens innehåll hamnar i skålen. Skalen kan du spara till påsk.

Vispa ägg och socker till tårtbotten vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner mjöl blandat med bakpulver. Rör i vattnet.

Vispa ägg och socker till tårtbotten vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner mjöl blandat med bakpulver. Rör i vattnet.

Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i ca 5 min längst ner i ugnen. Tag ut och strö lite socker på ovansidan stjälp upp och ned på ett nytt bakplåtspapper, tag bort bakplåtspapperet som du gräddat på och låt svalna.

Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i ca 5 min längst ner i ugnen. Tag ut och strö lite socker på ovansidan stjälp upp och ned på ett nytt bakplåtspapper, tag bort bakplåtspapperet som du gräddat på och låt svalna.

Det viktigaste när man gör en tårta är fördisken sköts noggrant. Tag skålen du gjort smeten i och sätt den på golvet. Sedan tar din västgötaspets hand om resten.

Det viktigaste när man gör en tårta är fördisken sköts noggrant. Tag skålen du gjort smeten i och sätt den på golvet. Sedan tar din västgötaspets hand om resten.

Det här börjar du med. Värm 1 ½ dl grädde och låt nutellan smälta under omrörning. Kyl så att den blir kylskåpskall. Vispa upp nutella/gräddblandningen som på bilden. Gott att slicka! Vispa resten av grädden.

Det här börjar du med. Värm 1 ½ dl grädde och låt nutellan smälta under omrörning. Kyl så att den blir kylskåpskall. Vispa upp nutella/gräddblandningen som på bilden. Gott att slicka! Vispa resten av grädden.

Blanda hallonsylten med romen (romen kan uteslutas). Bred först på ett tunt lager hallonsylt, sedan nutellagrädden och sist ett tunt lager grädde.

Blanda hallonsylten med romen (romen kan uteslutas). Bred först på ett tunt lager hallonsylt, sedan nutellagrädden och sist ett tunt lager grädde.

Skär botten i fyra remsor på längden. Rulla ihop den första remsan som en rulltårta, ställ mitt på tårtfatet. Fortsätt att linda resterande remsor runt om till en rund tårta.

Skär botten i fyra remsor på längden. Rulla ihop den första remsan som en rulltårta, ställ mitt på tårtfatet. Fortsätt att linda resterande remsor runt om till en rund tårta.

Färga eventuellt mandelmassan i valfri färg. Kavla ut till ett runt lock och en remsa att sätta runt kanten. Bred resterande grädde ovanpå och runt kanterna. Lägg på mandelmasselock och montera kanten. Om du inte vill ha mandelmassa, bred/ spritsa grädde på tårtan . Dekorera efter tycke och smak. Jag tyckte delikatessgodis. Resursmatte tyckte jordgubbar, blommor och flaggor. Resursmatte vann.

Färga eventuellt mandelmassan i valfri färg. Kavla ut till ett runt lock och en remsa att sätta runt kanten. Bred resterande grädde ovanpå och runt kanterna. Lägg på mandelmasselock och montera kanten. Om du inte vill ha mandelmassa, bred/ spritsa grädde på tårtan . Dekorera efter tycke och smak. Jag tyckte delikatessgodis med leversmak. Resursmatte tyckte jordgubbar, blommor och flaggor. Resursmatte vann.

LÄS OCKSÅ

(77)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar